Glas Javnosti
posta

OPET IM SRBI KRIVI! Šef dečije bolnice u Zagrebu podneo ostavku zbog navodne izjave: Ne veruj Srbinu!

Hrvatska
Autor: Glas javnosti

Šef Dečije bolnice Srebrnjak Dr Darko Richter u Zagrebu dao je ostavku posle prašine koja se digla i javnosti nakon objave hrvatskih medija o navodno njegovim provokativnom izjavom: Ne veruj Srbinu.

Dr. Darko Richter povukao se iz izbora i imenovanja na mesto direktora Dečje bolnice Srebrnjak, potvrđeno je za N1 Zagreb.

U telefonskom razgovoru objasnio je razloge svog odlaska.

On je poručio da nije želeo da pravi probleme i bude na teret članovima Upravnog odbora niti ljudima iz Grada kojima se zahvaljuje.

“Dobio sam informaciju da se Upravni odbor, tj. članovi delegirani iz Grada, povukli, da su dali ostavke nakon videa koji je objavljen na Indexu, čini mi se, gde je meni stavljeno u usta doslovce ovo – ‘Novi šef Srebrnjaka pre dve godine: Ne veruj Srbinu“.

„To nisu moje reči, nego moje prabake Mirke Borojević koja je bila pravoslavne vere i hrvatske nacionalne identifikacije. Umrla je 1911. To je meni ispričao moj tata jer tad su se ljudi, u njeno vreme, počeli da dele po verskim crtama pa su pravoslavci rekli da su Srbi, a katolici su ostali Hrvati iako je katolika bilo i Mađara i Nemaca… Ona se smatrala Hrvaticom. I zato je rekla, kad je videla neke koji su do juče bili Hrvati, da su najednom postali Srbi, zato je rekla – ne veruj Srbinu“, rekao je Richter.

Dodao je da je to izneo u nekoj prezentaciji o feldmaršalu Borojeviću gde je svedočio da je bio Hrvat i da je njegova prabaka bila Hrvatica pravoslavne vere.

„I sad je to meni stavljeno u usta, a to je vreme pre više od 100 godina. Sad je to razlog da se ja diskvalifikujem kao direktor? Ovima u Upravnom odboru je to verovatno bilo previše, odlučili su da ne mogu da se nose s medijskom hajkom i dali su ostavke. Kad su oni dali ostavke, ja nisam bio obavezan da dam ostavku, to su pristojni ljudi, bila je dobra komunikacija, već smo počeli neke stvari dogovarati. Sad sve ide od početka jer sam i ja onda odustao od postupka izbora i imenovanja na mesto direktora”, kaže.

(Glas javnosti/ N1)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR