Glas Javnosti

ODREĐEN PRITVOR RODITELJIMA PREMINULOG DEČAKA IZ PULE: Ostaju iza rešetaka da ne bi uticali na svedoke!

Hrvatska
Autor: Glas javnosti

Istražni sudija odredio je jutros pritvor od mesec dana roditeljima dečaka (15) koji je preminuo u bolnici u Puli od posledica zanemarivanja i nebrige o njegovom zdravlju.

Roditelji preminulog dečaka su jutros dovedeni pred istražnog sudiju u pratnji advokata koji su im dodeljeni po službenoj dužnosti, prenose mediji.

Županijsko državno tužilaštvo u Puli donelo je rešenje o sprovođenju istrage protiv roditelja zbog osnovane sumnje da su počinili krivično delo protiv braka, porodice i dece, povredom detetovih prava.

Roditelji tri meseca nisu vodili dečaka u bolnicu uprkos njegovom narušenom zdravstvenom stanju.

Prema nezvaničnim saznanjima, dečak je imao dijabetes koji nije bio lečen na odgovarajući način, a za tri meseca je oslabio i izgubio na težini.

 

Stanje mu se ozbiljno pogoršalo 27. septembra, ali su roditelji tek 29. septembra zatražili hitnu medicinsku pomoć kada je dete prestalo da diše.

Roditelji preminulog dečaka su juče tokom ispitivanja u tužilaštvu rekli da se ne osećaju krivim.

Ako im se na sudu dokaže krivica, mogu biti osuđeni na kaznu zatvora do 15 godina zatvora.

Privedeni par je prije dve godine izgubio još jedno dete. U avgustu 2019. godine na jezeru Čingi-Lingi, u opštini Molve u Koprivničko-križevačkoj županiji utopio se njihov tada 11-godišnji sin.

(Glas javnosti) 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR