Glas Javnosti

OČEKIVANO; ALI OPET SKANDALOZNO: Navijači DInama kroz Milano prolaze sa nacističkim pozdravom (VIDEO)

Hrvatska
Autor: Glas javnosti

Izgleda da su loše prakse i antivrednosti ostale ustaljene, bar kod pojedinih komšija iz Lijepe Njihove.

Iako uspesima Fk DInama i njihovoj maestralnoj pobedi nad Čelsijem, ne možemo ništa zameriti, njihovi navijači nastavljaju da impresoniraju količinom ispoljene gluposti. 

Kao što se može videti na videu koji je osvanuo na mrežama, a pogotovo na Tviteru (jer ga druge mreže ne bi dopustile zbog skandaloznog ponašanja) neke navike teško umiru, a jedna od njih je nacistički pozdrav veoma uvežban u tzv. NDH. 

Pogledajte na koji način marširaju trupe .... pardon navijači DInama:


Prizor je šokirao svet, a oglasila se i čuvena američka organizacija "Stop Antisemitism" koja se bavi praćenjem i razotkrivanjem antisemitizma. Oni su objavili sliku huligana Dinama uz žestok kometar: "Zastrašujuće - hrvatski fudbalski navijači (Dinamo Zagreb) marširaju ulicama Milana i ističu nacistički pozdrav. Ustaše bi bile veoma ponosne", navodi se u njihovoj objavi na Tviteru.

Oni zahtevaju reakciju prvog čoveka UEFA Aleksandra Čeferina.

"Svaki pojedinac koji je učestvovao u ovom okrutnom maršu ne sme više nikada da uđe na fudbalski stadion. Ovo je opasnost, ne samo za jevreje, nego i za moderno društvo koje je često zahvaćeno kada ovakva fašistička mržnja oživi. Liga šampiona organizuze ovakve događaje i zarađuje milijarde. Vi ste odgovorni što ovakva okrutna mržnja guta evropski fudbal pred vašim budnim okom. Ovo je tek početak - još nasilja se očekuje. Radite svoj posao, Aleksandre Čeferine", navodi se u oštroj objavi.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR