Glas Javnosti

Nevenka, hranila mačke ispred zgrade pa dobila kaznu od 132 evra

Hrvatska
Autor: Glas javnosti

Nevenka Ristović (70) iz Pule kažnjena je sa 132 evra jer je hranila mačke ispred svoje zgrade. Kaznu su joj napisali komunalni policajci Grada Pule jer je kako kažu, hranila životinje bacanjem hrane na javnu površinu.

"Nije istina to što su napisali, da bacam hranu. Pojavili su se ovde jedno jutro u 9.00 sati u januaru, zaskočili me i slikali mobilnim telefonom i onda sam za dva meseca dobila kaznu, tačno na 8. mart. Piše na njoj da sam okrivljena, kao neki zločinac. Nisu me hteli poslušati da macama hranu dajem uredno. Stavim posude, napunim, pričekam da pojedu i onda sve odnesem kući i tako dva puta dnevno" ispričala je Nevenka.

Gospođa kaže kako oko zgrade nije bilo prljavih posudica i ostataka hrane. 


Žalila se na kaznu.

"Nemam kako platiti, primam socijalnu pomoć od 172 evra mesečno. Kako da preživim s 40 evra koji mi ostanu?! I ovako gotovo pola dajem za hranu za mačke. Već kad nemaju dom, barem da imaju jesti, da budu lepe i zdrave" dodala je.

Nedavno je spasila mačiće.

Komšije kažu kako nije problem gospođa koja hrani mačke, već galebovi koji se skupljaju oko smeća, kao i ljudi koji svoje pse dovode na zelenu površinu ispred zgrade i sve je puno izmeta.

Glas javnosti/24 sata

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR