Glas Javnosti

NEOČEKIVAN RASPLET SLUČAJA UŽIČKO KOLO U ZAGREBU! Sud kaznio hrvatskog policajca: Evo šta je napisao na društvenim mrežama

Hrvatska
Autor: Glas javnosti

Opštinski sud u Karlovcu novčano je kaznio aktivnog hrvatskog vojnika G. B. (41) zbog remećenja javnog reda i mira u vezi sa slučajem "užičko kolo".

Podsetimo, užičko kolo su izveli kadeti Policijske akademije u Zagrebu sredinom jula ove godine, što je izazvalo veliku buru u hrvatskoj javnosti.

Kažnjeni vojnik je povodom tog "slučaja" na svom profilu na Fejsbuku napisao "A.C.A.B", odnosno "All cops are bastards", u prevodu "svi policajci su gadovi".

Tužbu protiv osuđenog su podneli Ministarstvo obrane, Glavni štab OS RH, komanda vojne policije i drugi, a zbog iznetih uvreda na račun kolega iz drugog državnog resora.

Ovaj sud nalazi da je temeljem ovako podnesenog optužnog predloga i priloga uz isti dovoljno utvrđeno da je okrivljenik počinio prekršaj opisan u ovom prekršajnom nalogu, odnosno da su ispunjeni uslovi odredaba zakona, pa je prekršajni nalog izdan bez ispitivanja okrivljenika. Pri odmeravanju kazne uzete su u obzir sve okolnosti koje utiču na vrstu i visinu kazne, a posebno težina prekršaja i stepen prekršajne odgovornosti okrivljenika - kaže se u obrazloženju suda.

Vojnik je kažnjen sa 561,70 kuna, što je protivvrednost 150 DEM-a, valute kojom se još uvek obračunavaju kazne po hrvatskom prekršajnom zakonu, preneo je zagrebački Jutarnji list.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR