Glas Javnosti
posta

NAPADAČU IZ SPLITA biće suđeno za POKUŠAJ UBISTVA: Ranije hapšen zbog niza krivičnih dela

Hrvatska
Autor: Glas javnosti

Splitska policija završila je istragu povodom serije napada na žene koji se dogodio u tom gradu a koje je učinio Aleksandra Nišević (28).

On će se, kako navode, teretiti za pokušaj ubistva.

Nišević se sumnjiči ga da je juče oko 7.15 sati, u ugostiteljskom objektu na plaži Firule, bocom u glavu udario oštećenu 52-godišnju Nevenku Margetu, a kad je ona pala na tlo nastavio je da je udara šakama po glavi i vratu i da je hvata rukama za vrat.

Nakon što su ga zaustavile turistkinje napadač je otišao dalje prema svojoj sledećoj žrtvi.

Policija tako navodi i da je potom oko 7.45 sati u ulici Antuna Branka Šimića s leđa, više puta, kamenom u glavu udario oštećenu 40-godišnjakinju pa je potom nastavio da je udara šakama po glavi.

U međuvremenu su objavljeni i snimci sa bezbednosnih kamera na kojima se vide trenuci napada na dve žene.

Nakon pružene lekarske pomoći utvrđeno je kako je 52-godišnjakinja zadobila lakše telesne povrede, a 40-godišnjakinja tešku telesnu povredu noge.

Zbog sumnje u počinjenje krivičnih dela pokušaj ubojstva 28-godišnjak će uz krivičnu prijavu biti predat pritvorskom nadzorniku.

Nišević je već od ranije poznat policiji.

U dosijeu ima niz krađa, provala, prisile, razbojništva, nedozvoljeno držanje oružja. Zbog njih je i zagrebačka policija raspisala potrenicu s izričitom naredbom da se uhapsi.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR