Glas Javnosti

NAJMASNIJE OPSOVALA MUŽA PA DOBILA 45 DANA ZATVORA: Presuda koju će mnogi muškarci uramiti

Hrvatska
Autor: Glas javnosti

Gotovo svakodnevna situacija u brojnim porodicama koštala je jednu ženu 45 dana zatvora. Prema presudi, Gabi je lani u septembru oko 13:20 časova u porodičnoj kući na zagrebačkom području "počinila psihičko nasilje u porodici nad suprugom Ivanom u prisustvu dvoje maloletne dece na način da mu je rekla: 'Puši k…', što je kod muža izazvalo uznemirenost i povredu dostojanstva".

Ona je prenoćila u policiji zbog tih reči, pa je uslovno osuđena na čak 45 dana zatvora.

Žena, inače udata i majka troje dece sa završenim fakultetom, priznala je kako je mužu rekla da ‘puši k…c’, ali tek nakon što je on njoj rekao da je glupača i jer ju je tada snimao mobilnim telefonom bez njenog znanja i odobrenja, prenosi 24sata.hr.

"Deca nisu bila prisutna. Znam da sam pogrešila i da nisam to trebala da kažem, ali on je mene vređao i ja sam samo odgovorila. Ali, deca to nisu čula", rekla je na sudu.

U braku su, kaže, 20 godina, a problemi su nastali kad ju je muž pre dve-tri godine optužio da ima ljubavnika, pa ju je pratio i prisluškivao njen telefon i njoj je zaista više toga dosta.

Suprug, inače bivši policajac i današnji radnik obezbeđenja, ranije je osuđen za porodično nasilje nakon što ga je žena prijavila za sličan slučaj. Priznao je da je ženu tog dana snimio kako mu govori 'puši k…c' pa je odmah otišao u policiju kako bi protiv nje podneo prijavu.

"Vređanje i provociranje od strane supruge u ovih godinu i po sastojalo se u tome da ne prođu ni dva dana, a da supruga ne kaže: 'Vas četiri ste debili, neradnici i bitange", svedočio je Ivan na sudu.

"Debili nisam rekla", ubacila se u sudnici Gabi.

"Isto tako supruga meni govori da sam krpelj i da sam gori od krpelja jer krpelj se napije krvi i otkine. I govori mi svakodnevno pred decom da sam 'pripi*dek'. Ja njoj nisam rekao da je glupa glupača. Ja sam osuđen da sam se nasilnički ponašao prema supruzi, ali sam uložio žalbu i to nije punosnažno. Nakon toga, zbog posla dobro pazim da opet ne kažem nešto i završim na sudu", zaključio je suprug Ivan.

Nakon te svađe više ne žive zajedno, otkrio je muž na kraju. Presuda je nepravosnažna i Gabi ima prvo žalbe. Inače, Gabi do sada nikad nije prekršajno kažnjavana za nasilje u porodici.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR