Glas Javnosti

NA CELOM JADRANU IH IMA SAMO TRIDESETAK: Ko hoće da radi? 15 dana na poslu, 15 kod kuće, PLATA OKO 900 EVRA

Hrvatska
Autor: Glas javnosti

Firma "Plovput" iz Splita raspisala je konkurs za radno mesto svetioničara na radnom mestu Sveti Ivan na Pučini.

Iako bi mnogi danas želeli da se nađu u ovoj ulozi, treba znati da se radi o zaista specifičnom zanimanju, te da ih je na Jadranu ostalo danas tek tridesetak, prenosi Poslovni dnevnik.

Plata iznosi između 6000 i 7000 kuna (7.000 kuna je 927 evra), piše Morski.hr. Zgodno može biti što na svetioniku neće provoditi mesece, već je 15 dana na svom radnom mestu, a 15 dana može da bude kod kuće, piše B92. Ali svetioničar će ipak sve svoje potrepštine namiriti sam i moraće dobro da se pripremi za boravak na usamljenoj hridi, računajući s tim da bi mogao ostati i nekoliko dana duže zbog uvek za svetionik realnih nepredviđenih okolnosti.


U opisu radnog mesta svetioničara Plovput između ostalog navodi kontrolu ispravnosti nautičkih karakteristika svetionika, glavnog i rezervnog svetla, sirene za maglu, kao i kontrolu svih objekata pomorske signalizacije u vidokrugu, ručno uključivanje sirene za maglu u slučaju kvara automatskog pri vidljivosti manjoj od 1.000 metara, tekuće održavanje uređaja i opreme za sigurnost plovidbe, učestvovanje u akcijama traganja i spasavanja na moru, evidentiranje u Radio-dnevniku meteoroloških podataka Državnog hidrometeorološkog zavoda radi ispravnog ispostavljanja računa za izvršenu uslugu, te izradu i dostavljanje meteoroloških izveštaja DHMZ-u i Plovputu, piše portal.


BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR