Glas Javnosti

Младићи из Хрватске спречили трагедију: Склонили човека с пруге, после 2 минута прошао воз

Hrvatska
Autor: telegraf.rs/Foto:Pixabay

Све се одвијало у петак у 23:15 након што су младићи завршили са састанком у Удружењу младић у том месту. Чим су дошли до мушкарца који је без свести лежао на прузи, храбри младићи су кренули да га спашавају

Храбри младићи спасили су човека без свести на прузи. Склонили су га на сигурно и позвали Хитну помоћ. Након два минута истом том пругом прошао је путнички воз.

Видели смо мушакрца од 60-ак година како покушава са пруге да се попне на перон у Белавићима у Хрватској. Одмах смо схватили да је пао и потрчали смо до њега, испричали су за 24сата.хр Марио Петрунић (18), Лука Брозинић (17) и Цаспер Цапан (14) из Белавића код Дуге Ресе.

Све се одвијало у петак у 23:15 након што су младићи завршили са састанком у Удружењу младић у том месту. Чим су дошли до мушкарца који је без свести лежао на прузи, храбри младићи су кренули да га спашавају.

- Човек је лежао у несвести између шина и перона с расеченом главом. Рука и нога биле су му на прузи. У том тренутку нам је било најважније да га склонимо с пруге. Лука и ја смо га ухватили за руке и подигли га на перон, а Цаспер је одмах назвао 112. Његова тежина није нам представљала проблем у том тренутку. Било нам је само битно да га макнемо, јер је влак требало да наиђе сваког тренутка - препричава Марио. Када смо га подигли на перон дошао је к свијести и некако смо га пренијели на клупу постављену на станици. За мање од двије минута наишао је путнички влак. Тек на станици смо виђели да му рана јако крвари, крв му се слијевала у капуљачу - препричава Марио.
Истакао је да их нимало није ухватила паника ни страх.

– Док су га Лука и Марио склањали с пруге, ја сам одмах позвао помоћ и тражио Хитну. До доласка Хитне с диспечерима сам био на линији, а када је напокон дошла, осетио сам олакшање. Повређени човек није знао за себе, није знао да каже ни своје име - говори Цаспер о акцији спашавања.

Младићи наглашавају да им је драго да су човеку помогли те би поново поступили исто.

- То је хвале вредан чин. Изузетно сам поносна на њх. Они су ми се јавили одмах након завршетка акције спашавања и испричали шта се догодило - с поносом у гласу рекла нам је Николина Шимунић, председница Удружења младих из Белавића.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR