Glas Javnosti

Милановић: Засад не планирам посету Србији, али ни да јој радим проблеме

Hrvatska
Autor: Glas Javnosti / Beta

Председник Хрватске Зоран Милановић изјавио је вечерас да засад не планира посету Београду, али ни да ствара проблеме Србији.

"Немам никакав план да Србији пакостим и радим проблеме. Нисам никад ни имао. Моја политичка каријера, пут, моје друштвено деловање све је супротно од тога", рекао је Милановић у првом председничком интервјуу за РТЛ телевизију упитан о могућности да посети Србију.

На коментар да председник Србије Александар Вучић није одушевљен његовом победом на изборима и да не прелази преко изреченог "шака јада", Милановић је оценио да Вучић то "намерно и криво интерпретира", поновивши да није мислио на целу државу.

"Не волим ја та пребројавања. Сад би се ја у пребројавању могао ухватити на удицу па говорити ко је за кога гласао. За мене је гласало јако пуно припадника, чланова српске заједнице, људи, наших грађана. То је очито, то видим и то ми је драго, али не волим то пуно истицати. И онда могу питати другу страну је ли икад неки Хрват гласао за њега", рекао је хрватски председник.

Он је оценио да Вучић и други који воде Србију "морају да одлуче када и камо жели, је ли то Русија, неутралност…".

"Не видим конзистентност те политике, али да ћу се навући на тај танак лед прљаве воде, нећу", додао је Милановић.

Бивши премијер владе левог центра Зоран Милановић из опозиционе Социјалдемократске партије у другом кругу избора, 5. јануара, победио је дотадашњу председницу Колинду Грабар-Китаровић из владајуће Хрватске демократске заједнице (ХЏ). На дужност је ступио 18. фебруара.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR