Glas Javnosti

MILANOVIĆ: Milorad Dodik nije RADIKALAN, on je TALAC SITUACIJE u Republici Srpskoj i elemenata i ljudi koji su radikalniji od njega!

Hrvatska
Autor: Glas javnosti

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović izjavio je Milorad Dodik, srpski član Predsedništva BiH, nije radikalan i da je na određeni način talac situacije u Republici Srpskoj

„Ja mislim da on uopšte nije radikalan, ali u jednom trenutku to postaje malo neozbiljno“, rekao je Milanović novinarima upitan o najavi formiranja vojske RS.

Milanović je dodao da je to kao da on „preti Sloveniji nosačem aviona“, saopštila njegova pres služba.

„Prvo, ne bih nikad pretio Sloveniji, drugo ne mogu takve gluposti pričati“, rekao je Milanović dodavši da je činjenica da vojska RS nije predvidjena Ustavom.

Hrvatski predsednik je rekao da stanje u RS nije bila tema jučerašnjeg susreta s liderom Stranke demokratske akcije Bakirom Izetbegovićem u Zagrebu.

 

Milanović je objasnio da je Izetbegovića primio, jer je on „vodeći političar bošnjačkog političkog korpusa u Bosni i Hercegovini“. Do sastanka je, kako je rekao, moglo doći pre godinu dana, ali da mu je drago što se dogodio i sada.

„Mislim da je prostor za saradnju između Bošnjaka i Hrvata u BiH dosta velik, a to trenutno ne ide kako valja. To, naravno, ne treba ići na štetu Srba, o tome ću obavestiti i gospodina Dodika i motivisati ih sve da probaju, ako je to moguće više, naći se zajedno“, naglasio je Milanović.

On je rekao da je do susreta sa Izetbegovićem došlo na predlog bivšeg predsednika Hrvatske Stjepana Mesića koji je takođe prisustvovao sastanku.

(Glas javnosti) 

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR