Glas Javnosti
posta

MILANOVIĆ KAO ALAN FORD: Priznao da je u zvaničnom saopštenju koristio citat iz poznatog stripa!

Hrvatska
Autor: Glas Javnosti

Mnogo se spekulisalo o spornoj izjavi predsednika Hrvatske, Zorana Milanovića, a sada je i priznao je da je njegov kabinet u zvaničnom saopštenju koristio frazu iz popularnog stripa "Alan Ford".

U pitanju je citat "posete svakog 6. utorka u mesecu, od 12 do podne".

 Milanović prošle srede nije prisustvovao sednici novog saziva Hrvatskog sabora, a na pitanje novinara kakvih je obaveza imao i gde je bio u to vreme, iz kabeneta je poslato saopštenje u ironičnom tonu.

 -Pre, za vreme trajanja i nakon sednice Hrvatskog sabora predsednik Republike bio je u predsedništvu, gde je imao radne i službene sastanke. Kretanje službenih vozila predsednika ne možemo da komentarišemo jer je njihovo kretanje u nadležnosti UPPS-a, ali njihov izlazak izvan predsedništva ne znači da je uvek u njima i predsednik. Ako želite da fotografišete predsednika na rečenoj lokaciji, možete to učiniti svakog šestog petka u mesecu od 12 do podne- glasio je odgovor  nakon što je Milanovićevo službeno vozilo uočeno tog dana ispred zagrebačkog restorana Tač.

O tom se saopštenju dosta pričalo, naročito zbog fraze "svaki šesti petak u mesecu od 12 do podne". Dobri poznavaoci kultnog stripa "Alan Ford" prepoznali su odakle citat potiče, te da spomenutu rečenicu Broj 1 izgovara pred Bobom Rokom. A danas je Milanović potvrdio da je u saopštenju njegovog kabineta iskorišćena ta rečenica iz čuvenog stripa.

Foto:Wikipedia, Alan Ford

 -Drago mi je da ste prepoznali Alana Forda- kazao je Milanović.

 Na njenu opasku kako se čini da mu je uzor Donald Tramp, Milanović je rekao: "Nije. Pitanje je šta je Tramp čitao uopšte. Alana Forda nije sigurno."

(Glas javnosti/021.rs)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR