Glas Javnosti
posta

MATURANTI IZ AUSTRIJE OPTUŽILI OBEZBEĐENJE: U hrvatskom hotelu drogirali i silovali devojke!

Hrvatska
Autor: Glas Javnosti

Mladić iz Austrije, koji je u Hrvatskoj bio na maturskoj ekskuziji, optužio je radnike obezbeđenja da su maltretirali devojke, drogirali ih pa čak i silovali.

Kako prenosi "Jutarnji list" pisanje lista "Kronen Zeitung", reč je o austrijskim maturantima koji su u Hrvatskoj bili na maturskoj ekskurziji. Jedan mladić iz Donje Austrije na društvenim mrežama nakon tog putovanja objavio je da su neke devojke silovane, kao i da su ih drogirali.

Bastian K. (18) je za austrijski list naveo da su oni odseli u hotelu sa dve zvezdice na poluostrvu Lanterna u Istri, a za to putovanje su platili 800 evra. Ali, kako kaže, tamo je čuo da su neki članovi obezbeđenja maltretirali devojke, drogirali ih pa čak i silovali.

On je uputio na Instagramu i Snepčetu apel da se te glasine istraže, ali je ubrzo bio zatrpan informacijama devojaka iz Austrije i Nemačke koje su opisivale gotovo neverovatne stvari.

- Mnoge su mi mlade djevojke napisale da su traumatizovane i da ne znaju s kim bi trebalo da razgovaraju - izjavio je on.

Iz "Kronen Zeitunga" su kontaktirali organizatora putovanja od kog su dobili odgovor da su im poznate optužbe na račun obezbeđenja koje je angažovala kompanija iz Austrije i Hrvatske, ali su takođe naveli i da te optužbe nisu potvrđene, preneo je "Index.hr".

Takođe su naveli da se sprovodi sveobuhvatna istraga s ciljem razjašnjenja optužbi. Osumnjičeni su odmah udaljeni sa posla, a njihovi poslodavci upoznati su s nemilim događajima i navodno su obećali saradnju tokom istrage.

Firma koja je organizovala putovanje maturanata "X-Jam" saopštila je da ne samo da se nadzire celo područje boravka maturanata i to 24 sata dnevno, nego i rad službenika obezbeđenja.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR