Glas Javnosti

Kog datuma će biti održani izbori u Hrvatskoj?

Hrvatska
Autor: Glas javnosti

Oglasio se poslanik opozicionog Mosta Nikola Grmoja

Nakon najave da bi parlamentarni izbori u Hrvatskoj mogli biti održani u aprilu ili maju, poslanik opozicionog Mosta Nikola Grmoja kaže da lider HSLS Dario Hrebak to sigurno ne bi rekao da se nije dobro raspitao, te da bi, kako kaže, bilo pošteno da to znaju i građani.

Hrebak je rekao da će parlamentarni izbori sigurno biti održani u aprilu ili maju.


“Ja vam to garantujem...", rekao je Hrebak i dodao da sve drugo nije u skladu sa političkom logikom.

Rekao je i da to nije čuo od nikoga, ali da kao predsednik liberalne stranke koja se priprema za izbore mora da zna kada bi izbori mogli da budu održani.

"Govorim prema svom osećaju. Plenković će reći kada će biti izbori kada on to proceni, to građane ne bi trebalo da zanima, mandat aktuelne vlade traje do septembra”, rekao je Hrebak.


Grmoja, međutim, smatra da bi pošteno bilo da i građani znaju kada će biti parlamentarni izbori.

"Hrebak je rekao da to građane ne interesuje, ne znam koga bi trebalo da interesuje, ako ne građane. Bez obzira kada to bilo", rekao je Grmoja.

On je  rekao da misli da aktuelna vlast nema šanse da ponovo sastavi vladu i da oni sada sa izborima odugovlačer jer lože stoje u anketama.

"Ali mislim da za njih nema dobrog vremena za izbore”, naveo je Grmoja.


Na pitanje sa kim će na izbore izaći Most, Grmoja kaže da su otvoreni za one koji nisu kompromitovani i koji žele da maknu "Plenkoviću korumpiranu vlast". 

Dodao je, međutim, da takvih na političkoj sceni nema puno, a ne veruje i da će se pojaviti neke nove političke opcije pre izbora.

“Ne verujem previše ni rejting agencijama. Ja sam dugo u politici i mogu prepoznati koliko nas ljudi podržavaju, Osećam to jer je vrijeme kao i 2015. kada smo bili na 20 posto”, kaže Grmoja.

Navodi da je Most treća politička snaga u Hrvatkskoj i tvrdi da će oni biti veliko iznenađenje na predstojećim izborima.


Glas javnosti/U01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR