Glas Javnosti
posta

Istinita priča poslužila kao inspiracija za hit snimak: Molba iz Hrvatske koja će oduševiti Srbe - 'Bez ustaških pesama, molićemo!' (VIDEO)

Hrvatska
Autor: Glas javnosti

U Hrvatskoj je u toku kampanja pred izbore za parlament koji će biti održani 5. jula, a jedan od najzanimljivijih predizbornih spotova delo je Samostalne demokratske srpske stranke (SDS).

Ova stranka je odlučila da objavi video na kom se vidi priprema svadbe čiji mladenci za svatove imaju jednu jednostavnu ali na momente se čini izuzetno teško izvodljivu molbu:

- Molimo vas da na svadbi ne pevate ustaške pesme jer među gostima ima i Srba, stoji u molbi koju je konobarica zalepila na zid, uz poruku "Budi ono što jesi" na kraju.

Ovaj spot je, navodno, inspirisan stvarnim događajem iz 2013. godine kada su mladenci iz Osijeka na isti način zamolili goste da veselje prođe bez ustaških pesama.

- Hoćemo ravnopravnost za srpski narod u Hrvatskoj, koja će upravo prema nama pokazati snagu i uključivost, a ne slabost klero-nacionalne isključivosti čiji teret nose generacije Srba rođene godinama iza rata. Opšte dobro je opšte samo ukoliko je i manjinsko, navodi SDS.

Njihovi spotovi i ranije su slali slične poruke, pa su neretko bili na meti desničara koji su otvoreno tražili da ovakve poruke ubuduće budu zabranjene jer, navodno, "Srbi imaju povlašćen status i zagarantovano mesto u hrvatskom Saboru".

 

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR