Glas Javnosti

INSPIRISAN FILMOM 'VARIOLA VERA': Da li su ovog čoveka na glasanje poslali iz štaba? (VIDEO) (FOTO)

Hrvatska
Autor: Glas javnosti

Čovek po imenu Petar K. iz Sošica na Žumberačkom gorju kod Zagreba na glasanje za hrvatski Sabor očigledno je došao inspirisan likom epidemiologa iz Ujedinjenih nacija iz legendarnog filma "Variola Vera".

Scenu koju ćemo prepričati već znate: 

Čovek u kompletno belom epidemiološkom odelu ulazi u Opštu bolnicu, i prisutnima odlučno i bez ustezanja upućuje rečenicu koja je ostala upisana u istoriju srpske kinematografije kao jedna od najčuvenijih:

- Mene su poslali iz štaba. Ja ću vam pomoći.

Epidemiologa je te 1982. glumio glumac po imenu Peter Karsten. Koliko je njegov lik bio upečatljiv najbolje govori potez njegovog imenjaka Petra koji je 38 godina kasnije na glasanje došao u odelu bez ikakve sumnje inspirisanom Karstenovim likom.

- Došao je pred glasačko mesto, ostao napolju, pokazao nam ličnu kartu i pitao nas jesmo li ga identifikovali. Kad smo potvrdili da jesmo, zamolio nas je da sačekamo par minuta dok sve to na sebe ne navuče, a onda je ušao da glasa, rekao je jedan od članova biračkog odbora.

Da li su ga poslali iz štaba, ne znamo. Da li će pomoći nekoj listi, ni to ne znamo. Ali da je apsolutni pobednik izbora koji su održani na Balkanu u poslednjih nekoliko nedelja, u to smo apsolutno sigurni.

 

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR