Glas Javnosti

Hrvatski državljanin razgledao automobile po parkingu: Pre policije otkrio pljačku

Hrvatska
Autor: Glas javnosti

Ivan Kondža primetio je automobil na parkingu i prišao da ga pogleda, a onda je otkrio da je ključ u bravi

Privatni preduzetnik Ivan Kondža iz Tučepi na Makarskoj rivijeri nije ni slutio da će ga jedan slučaj dovesti u medije. Taj vitalni 83-godišnjak koji je pred sedamdesetih godina prošlog veka stigao iz rodnih Ružiča kod Gruda u Bosni i Hercegovini pod Biokovo i stvorio brojnu i vrednu porodicu, poznatu u makarskom kraju, rešio je slučaj koji je policiju mučio od juna prošle godine.

Kako se sve odigralo, objasnio je "detektiv" Kondža.

- Svakodnevno dolazim na kafu u isti kafić, pokraj benzinske pumpe na zapadnom ulazu u Makarsku, onom iz smera Splita. I tu mi je na parkirkingu zapao za oko crveni "golf trojka". Tu je stajao mesecima. Privukao me zbog kuke za prikolicu, jer mi je trebao takav automobil. Prišao sam automobilu i video da je otključan, a ključ u bravi... Nije mi odmah bilo jasno šta se događa, našao sam polisu osiguranja i zvao tu osiguravajuću kuću da mi otkriju kontakt broj vlasnika vozila - ispričao je.

Iz osiguravajuće kuće nisu mogli da mu daju podatke, ali je u dokumentima u vozilu pronašao ime vlasnika, Željana Obradovića iz Metkovića. Tako se zaputio u dolinu Neretve, pokucao Obradoviću na vrata, a on se, kako opisuje Kondža, iznenadio.


- Migranti su mu ukrali automobil koji je bio parkiran ispred kuće, došli su do Makarske, ostavili ga na parkingu i ukrcali se na autobus. Čovek je bio oduševljen, ima svoj OPG, vidi se da je vredan i radan, počastio me je s pet tabli jaja. Hvala mu, nije mi trebao bilo kakav poklon, najvažnije mi je bilo da sam mu pomogao, drago mi je zbog toga - istakao je.

Obradović je za Slobodnu Dalmaciju rekao da je "od tog golfa odavno digao ruke".

- Kupio sam novo vozilo i na ovo staro sam pomalo zaboravio. To se dogodilo u junu prošle godine, živim u pograničnom području. Ostali su mi ključevi u automobilu, migranti su ga ukrali i odvezli se s njim. Stvarao sam ovu državu i ne želim da govorim ništa protiv nje i njenih institucija, ali boli me ta traljavost. Zovu me iz MUP-a u 23 sata da su oni pronašli automobil. Ma, mislim u sebi, šta ste pronašli... No, kažem, neću ništa protiv države koju sam stvarao sa saborcima. Nelogično mi je da je "golf", i to crvene boje, stajao na parkingu benzinske pumpe, nije bio na nekom zabačenom mestu. Tu dnevno prođe na hiljade ljudi i automobila i nikome nije palo na pamet da pogleda šta to vozilo tu radi više meseci. Hvala gospodinu Kondži na svemu - zaključio je Obradović.


Glas javnosti/T02S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR