Glas Javnosti

Hrvatska pooštrava mere prema Srbiji!? Skok novozaraženih i opet Adrijatur na tapetu

Hrvatska
Autor: Glas javnosti

Nakon novih slučajeva zaraze koronavirusom u Hrvatskoj, ali i Srbiji i Bosni i Hercegovini, odakle su došli mnogi novozaraženi u Hrvatsku, Štab civilne zaštite će danas doneti nove, pooštrene mere.

Kako Večernji list nezvanično saznaje, osim strože kontrole u domovima za starije i nemoćne i u bolnicama, pooštrava se i kontrola putnika koji ulaze u Hrvatsku, a ozbiljno se razmišlja o tome da se za sve one koji dolaze iz Srbije i BiH uvede obavezni 14-dnevni karantin. U te dve zemlje širenje virusa nije obuzdano i svakodnevno se otkriva veliki broj novoobolelih.

Uvođenje karantina za putnike iz Srbije i BiH biće novi izazov za hrvatski turizam jer se iz tih zemalja očekivao veliki broj turista. Iz Srbije su u Zadar na Adria tur stigli teniseri za koje se ispostavilo da su zaraženi koronavirusom, a vest o tome obišla je ceo svet. Turnir koji je organizovao najbolji teniser sveta Novak Đoković, koji je i sam zaražen, trebao je da bude promocija Hrvatske kao sigurne turističke destinacije, ali poprima sve negativnije konotacije.

Predsednik Udruženja putničkih agencija Boris Žgomba ističe da se na turniru u Zadru dogodio epidemiološki incident koji ne bi trebao da izazove veće probleme za ovu turističku godinu. On kaže da su otvaranjem zemlje bili spremni za takve incidente i da će biti spremni i ukoliko ih bude još.

Incident se dogodio u ranoj fazi otvaranja Hrvatske za turiste i dosta je medijski propraćen. Ali mislim da nećemo imati problema zbog toga ukoliko ne bude veći broj zaraženih. Za sedam dana će se sve zaboraviti – smatra Žgomba.

Ističe da je Hrvatska i dalje epidemiološki atraktivna destinacija kao i da stvari drži pod kontrolom.

(Izvor Politika)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR