Glas Javnosti

HRVATSKA NASTAVNICA SANKCIONISANA: Nives Romanjek je kažnjena za podsticanje na ustaštvo

Hrvatska
Autor: Glas javnosti

Profesorka hrvatskog jezika Industrijsko zanatske škole u Slavonskom Brodu Nives Romanjek sankcionisana je zbog fotografije učenika završnog razreda te škole, koji su nosili maskirne pantalone, beretke i crne majice sa natpisom koji insinuira na ustaški poklič „za dom spremni”.

Uz to ona je učenike fotografisala sa podignutom desnicom u znak nacističkog pozdrava, pa je direktor škole Luka Mladinović doneo odluku o sankcionisanju nastavnice.

Profesorka Romanjek, koja ih je podsticala i gledala sa smeškom, takođe je nosila crnu majicu sa natpisom i maskirne pantalone.U saopštenju direktora dostavljenom hrvatskim medijima se navodi, između ostalog, da je na osnovu utvrđenih činjenica i okolnosti, kao i razgovora sa nastavnicom i roditeljima učenika odlučio da Romanjekovoj izrekne pisano upozorenje na obaveze iz radnog odnosa s mogućnošću otkaza ugovora o radu, prenosi Tanjug.

Navodi se i da ona u narednoj školskoj godini više neće moći da aplicira za razredno starešinstvo nijednog odeljenja u ovoj školi.

Direktor se u saopštenju izvinio medijima i izrazio žaljenje u svoje i ime školskog centra na, kako je naveo, neprimerenim verbalnim istupima pojedinih zaposlenih.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 


AKTUELNE VESTI S MREŽAHOROSKOP