Glas Javnosti

HRVATSKA NASTAVLJA DA SE SRAMOTI: Desničari u Zagrebu prekinuli tribinu o stradanju srpskih civila

Hrvatska
Autor: Glas javnosti

Grupa desničara prekinula je sinoć u Zagrebu tribinu posvećenu stradanju srpskih civila na Petrovačkoj cesti.

U prostorijama Srpskog privrednog društva Privrednik u Zagrebu održavala se tribina pod nazivom „Petrovačka cesta duga 28 godina“, ali je prekinuta zbog verbalnih ispada većeg broja desničara koji su bili u publici, dobacivanja i onemogućavanja učesnika da govore, preneo je portal Index.hr.

Tribinu je vodio novinar Saša Kosanović, a gosti su bili Ante Nobilo i Slađana Čanković.

Pričalo se o raketiranju izbegličke kolone 1995. godine, a gosti su celu priču nameravali da, kako navodi zagrebački portal, prokomentarišu s pravnog aspekta.

Smislen razgovor trajao je oko pola sata, a onda su krenula dobacivanja iz publike.

U dobacivanje se uključio i Ante Nazor, šef Hrvatskog memorijalno-dokumentacijskog centar Domovinskog rata, na šta je novinar i voditelj tribine Kosanović poručio da to nema smisla i zamolio Nazora da sedne.

Kosanović je ponavljao i molio desničare da prestanu, ali vođa Hrvatske autohtone stranke prava Dražen Keleminec upadao mu je u reč, na što je Kosanović ustao i otišao iz prostorije, dodaje Indeks.

"Je li Srbija pokrenula istragu protiv onih zločina koje su učinili srpski teroristi kad su gazili tenkovima Srbe u onoj koloni? Je li Srbija pokrenula kaznenu prijavu i odgovornost...", vikao je Keleminec, nakon čega su tehničari ugasili zvuk s prenosa.

Nekoliko minuta u prenosu nije bilo zvuka, a onda je tribina nastavljena, da bi opet desničari iz publike nastavili s dobacivanjima i svojim monolozima, na šta je Kosanović ponovio da "ovo više nema smisla" i zaključio tribinu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR