Glas Javnosti

HRVATSKA GORI: Dva požara u razmaku od sat vremena na Braču i Hvaru

Hrvatska
Autor: Glas javnosti

Na ostrvu Brač jutros je izbio požar, na brzu iznad Pučišća, u blizini kuća, ali stambeni objekti trenutno nisu ugroženi, navedeno je iz Vatrogasnog operativnog centra Brač.

-Na gašenju požara trenutno je angažovano 57 vatrogasaca sa 17 vatrogasnih vozila, a zatražili smo i pomoć kanadera - rekao je Hini direktor centra Jakov Zlatar.


Zasad nema podataka koliku je površinu zahvatio požar jer se vatra i dalje širi. Požar je buknuo oko 11 časova na brdu iznad Pučišća i mobilisane su vatrogasne snage sa celog ostrva. Požar gori u blizini kuća, ali Zlatar navodi da stambeni objekti trenutno nisu ugroženi. U Pučišćima je nestalo struje.
Požar na Hvaru

U naselju Pitve na području Opštine Jelsa na Hvaru danas oko podneva buknuo je požar, a bura rasplamsava vatrenu stihiju koja se širi, navedeno je iz Dobrovoljnog vatrogasnog društva (DVD) Jelsa. Požar je izbio oko sat vremena nakon što se pojavio na Braču.

-Trenutno je dužina požarom zahvaćene površine oko 500 metara, a širina i do 30 metara - rekao je Hini šef DVD-a Jelsa Roman Radonić.

Vatru prema njegovim rečima, širi lagana bura, no stambeni objekti i kuće nisu ugroženi. Požar gasi 30 vatrogasaca sa devet vatrogasnih vozila, a u pomoć im je priskočio i kanader.

-Ulažemo napore da zaustavimo požar, ali teško je proceniti kako će se situacija razvijati - rekao je Radonić.

Hvar je drugo srednjedalmatinsko ostrvo koje je danas zahvaćen požarom.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR