Glas Javnosti

HRVATSKA DOZVOLILA USVAJANJE DECE U ISTOPOLNIM BRAKOVIMA: Doneta odluka koja će promeniti tok istorije!

Hrvatska
Autor: Glas javnosti

Upravni sud u Zagrebu doneo je odluku da i gej partneri imaju pravo na procenu o usvajanju dece. Tim povodom oglasilo se i Udruženje “Dugine obitelji” pa je i zvanično potvrđeno da istopolni životni partneri mogu da pristupe tom postupku.

Nakon pet godina Upravni sud u Zagrebu je krajem aprila u slučaju Mladena Kožića i Ive Šegote presudio da oni ne smeju da budu diskriminisani u postupku procene za usvajanje zbog toga što su sklopili životno partnerstvo.

-Ova istorijska presuda otvara vrata svim gej i lezbejskim parovima u Hrvatskoj koji žele da postanu usvojitelji i potvrđuje da životni partneri moraju u svim postupcima imati jednaka prava kao i bračni drugovi - navodi se u saopštenju Udruženja.

Sad je, poručuju iz ovog udruženja, na potezu Ministarstvo rada, penzionog sistema, porodice i socijalne politike, koje bi budućim postupcima trebalo da isprave nepravdu, uzevši u obzir zakone, Ustav, konvencije i odluku Ustavnog suda za udomiteljstvo koja se može i sme vezati za usvajanje, preneo je zagrebački portal Index.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR