Glas Javnosti

Hrvat zaustavio poletanje aviona u Oslu

Hrvatska
Autor: Glas javnosti

Avion je bio pun putnika koji su putovali na odmor u Dalmaciju.

Na aerodromu Gardermoen u Oslu se jutros odvijala prava drama. Nepoznata osoba je pokušala na silu da uđe u pilotsku kabinu aviona "Norvejn era" koji je u 6.50 trebalo da poleti za Split. Kada joj to nije uspelo, zaključala se u toalet u zadnjem delu letelice. 

Norveška policija je kasnije tu osobu identifikovala kao 23-godišnjeg hrvatskog državljanina. Motivi za ovaj čin za sada nisu poznati. 

Avion je bio pun putnika koji su putovali na odmor u Dalmaciju. Većina njih nije primetila da se nešto događa.
- Avion je već bio krenuo i dok se kretao prema delu piste za poletanje, odjednom se zaustavio. Prvo obaveštenje pilota je bilo da je došlo do tehničkih problema i da moraju stati", ispričao je Senad Bišćević, koji je sa suprugom putovao u Vodice. 


-Policajci su ušli u prednji deo i nakon kratkog razgovora uputili se nazad, gde se ovaj bio zaključao. U avionu je nastala frka, svi su hteli da vide šta se dešava, pa se nije moglo dobro uočiti jesu li policajci nasilno ušli u WC ili se taj putnik sam predao. Svakako, trojica policajaca su ga s lisicama na rukama preko piste odveli u zgradu aerodroma", kazao je. 

Policija je naknadno saopštila da osoba nije delovala alkoholisano niti da je pod uticajem nekih drugih opijata. Za sada se ne zna kakve su joj bile krajnje namere. Nakon što su sređene sve formalnosti, novi let za Split usledio je oko 9 sati. 


Glas javnosti/D03S

 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR