Glas Javnosti

HOROR U ZAGREBU: Muškarca pokušali da ŽIVOG ZAPALE, rekao im da čeka prijatelja u parku, oni pomislili da je GEJ!

Hrvatska
Autor: Glas javnosti

Pedesetogodišnji muškarac zadobio je teške opetkotine po celom telu kada su ga nepoznati mladići u centru Zgareba pokušali da zapale misleći da je pripadnik LGBT populacije.

Muškarcu su u parku Maksimir prišla dvojica napadača i nakon kraće verbalne rasprave su ga napali, po svemu sudeći, zapaljivim koktelom.

Napadnuti muškarac je teško povređen pa je zadobio opekotine drugog stepena po licu, vratu i šakama.

Lekarska pomoć mu je pružena u Klinici za traumatologiju.

Navodno, dvojica nepoznatih maskiranih muškaraca su ga, kako je ispričao policiji, prvo pitala za upaljač, a kad im je rekao da nema, pokušali su od njega da saznaju šta radi u parku. Nakon što im je od straha rekao da čeka prijatelja iako je zapravo išao samo da se prošeta, ubrzo ga je dočekalo iznenađenje - napad najverovatnije molotovljevim koktelom, a plamen je vrlo brzo zahvatio njegovu jaknu, piše Jutarnji list.

-Momci su ustali s klupice i kao počeli da se razilaze. Nakon par koraka počeo sam da gorim. Nešto me pogodilo, valjda molotovljev koktel. Vatra je bila na meni i počela da se širi, ispričao je.

Potom je počeo da viče: -Upomoć! Gorim!. Od šoka nije mogao da skine zakopčanu jaknu koja je gorela, a vatra se proširila sve do vrata, pa je zadobio dosta opekotina i po licu. Dvoje mladih su mu pritrčali u pomoć i odveli ga u bolnicu.

-Nisam se ni s kim išao naći, ne koristim četove i ne upoznajem ljude na društvenim mrežama. Imam stari mobilni bez kamere, tako da sam uveren da je u mom slučaju ipak reč o iživljavanju na fizički slabijim osobama te su sigurno uvideli moju seksualnu orijentaciju. Naime, imam 49 kilograma. Mršav sam jako, ali žilav. Živimo u 21. veku i žalosno je što se događa. Gej jesam, ali to je moja lična stvar. Prvenstveno sam čovek koji pošteno 28 godina radi svoj posao u zagrebačkoj gradskoj firmi. Ne znam kako ću se ovakav vratiti na posao jer sam ruglo. U sekundi mi se promenio život, zaključuje 50-godišnjak koji će se još dugo oporavljati od povreda.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR