Glas Javnosti

HITNO PREKINUTA SEDNICA HRVATSKOG SABORA: Poslanica iz SAMOIZOLACIJE došla na ZASEDANJE!

Hrvatska
Autor: Glas javnosti

Predsednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković prekinuo je u utorak sednicu kako bi se utvrdile činjenice, odnosno može li zastupnica Dalija Orešković (Centar) biti u Skupštini, s obzirom na informacije iz njenog kluba da je u samoizolaciji.

Daliju Orešković, koja je trebala raspravljati na slobodnu temu, Jandroković je podsetio da je njen klub Sekretarijata Skupštine 26. novembra uputio dopis da će ona biti sedam dana u izolaciji zbog kontakata sa zaraženom osobom.

Vaš je klub juče uputio dopis da ćete biti u samoizolaciji - vi i Anka Mrak Taritaš. Sad ste ovde, o čemu se radi?, pitao je zastupnicu.

- Ja sam u samoizolaciji kako je odredio lekar opštee prakse, to je deset dana od kontakta koji sam imala sa zaraženom osobom, a kako ste vi sistem osmislili i kako se tih 10 dana računa, nije moja odgovornost - uzvratila je Orešković.

Jandroković je, međutim, odbacio takvo prebacivanje odgovornosti, pa joj ponovio što je njen, Ženski klub pisao Sekretarijatu.

Vi niste u samoizolaciji, imate li test da ste negativni?, upitao je Jandroković pa dobio negativan odgovor.

Onda ćemo prekinuti sednicu da se utvrde činjenice, to neću dozvoliti, ovo je ugrožavanje zdravlja zastupnika, poručio je Jandroković, pa prekinuo sednicu.

Po završetku pauze, utvrđeno je da Orešković, ipak, može danas biti u skupštini.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR