Glas Javnosti

'DOLIJAO' HRVATSKI SEKSUALNI 'PREDATOR': Varaždinski psihijatar tražio pacijentkinjama da se SKINU, DODIRIVAO IH I TRAŽIO DA GA DODIRUJU

Hrvatska
Autor: Glas javnosti

Emisija na hrvatskoj televiziji prikazala je skandalozne izjave pacijentkinja koje je psihijatar seksualno uznemiravao, i isti taj psihijatar još uvek radi iako je prijavljen komori.

Naime, pacijentkinje, od kojih jedna tada maloletna, opisuju da im je varaždinski psihijatar tražio da se skinu, dirao ih je ili je tražio da one diraju njega.

Pozivao se na Frojda i objašnjavao važnost seksualnog odnosa za lečenje. Došle su kod njega po pomoć, a on ih je seksualno napastovao.

Jedna od njegovih bivših pacijentkinja ispričala je da je svaka dva meseca dolazila na kontrolu, a nakon koje godine psihijatar je počeo da joj govori svakakve stvari.

- Jedne se dobro sećam jer je rekao "da se sigurno ševim na svakom uglu". Da bi to eskaliralo koja dva dolaska kasnije, kad me je pitao da li može da proba koliko sam vlažna - ispričala je.

Nebojša Buđanovac, psihoterapeut i socijalni pedagog kod kojeg je devojka naknadno potražila pomoć, kazao je kako je ona kod psihijatra išla zbog snažne anksioznosti.

- Objasnio je da ona ima pojačanu laktaciju iz grudi i počeo je pri svakom njenom dolasku da joj dira grudi i to je trajalo nekakvih pet, šest meseci, da bi na kraju predložio direktni seksualni odnos, dirao je po vagini - ispričao je Buđanovac.

Tvrdi i da je psihijatar lukavo manipulisao devojkama koje su bile izrazito ranjive, izrazito osetljive i činio je to zbog zadovoljenja nekih svojih seksualnih potreba te da je psihijatar seksualni predator.

Ovo nije izolovan slučaj. Svoju priču za "Provereno" je ispričala i Petra Milković, tadašnja studentkinja klavira na zagrebačkoj Akademiji, koja je na lečenje došla zbog depresije.

- On bi se skinuo, zatražio bi od mene da se skinem i onda bi započele te neke metode diranja, učenje udisaja, izdisaja, spajanja... Stalno je upotrebljavao Frojda i da je seksualni odnos jako bitan u terapeutske svrhe - ispričala je.

Sa psihijatrom se, tvrdi, tokom vremena zbližila te je, nakon što joj je postavio ultimatum, zbog njega čak i prekinula tadašnju vezu.

(Glas javnosti/Blic)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR