Glas Javnosti

DEVET GODINA ROPSTVA! Muškarac iz Hrvatske porobio čoveka na svom gazdinstvu, iskoristio njegovu tešku materijalnu situaciju

Hrvatska
Autor: Glas javnosti

Sumnja se da je 67-godišnjak skoro devet godina na svom imanju držao roba i prisiljavao ga na težak fizički rad, a da mu pritom nije obezbedio ni osnovne uslove za pristojan život.

Državno tužilaštvo u Koprivnici ispitalo je ovog čoveka i donelo rešenje o sprovođenju istrage protiv njega, na osnovu postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno delo ropstva.

-Postoji osnovana sumnja da je 67-godišnjak od početka 2012. do avgusta 2020. godine na svom poljoprivrednom imanju u okolini Koprivnice, kršeći odredbe Evropske konvencije za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda i odredbe Povelje Evropske unije o temeljnim pravima, iskoristio teške lične prilike i siromaštvo 50-godišnjaka kog je svakodnevno prisiljavao da obavlja teške fizičke poslove na njegovom gazdinstvu bez novčane naknade- navode u DORH-u.

Nesrećni čovek nije imao zdravstveno osiguranje, čak ni osnovne higijenske uslove za život, ograničena mu je bila sloboda kretanja i socijalni kontakti i trpeo je fizičko nasilje.

 

(Glas javnosti/Telegraf)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR