Glas Javnosti

DA LI HRVATIMA SMETAJU STRANI RADNICI? Evo šta su rekli (VIDEO)

Hrvatska
Autor: Glas javnosti

U anketi je bilo više onih koji ne podržavaju dolazak stranih radnika

Anketa koja je sprovedena u Zagrebu pokazuje kako naše komšije reaguju na strance koji dolaze da rade kod njih. Odgovori su razni, a ispitani Hrvati su otkrili i šta im najviše smeta.


Jedna gospođa je samo kratko rekla da podržava, dok je stariji gospodin imao nešto duže objašnjenje zašto ne podržava njihov rad.

- Ne, generalno ne podržavam ove migracije na globalnom nivou. Naravno da ne podržavam da naši ljudi idu u Irsku ili Nemačku ili bilo gde drugde. Ne podržavam da Nepalci dođu ovamo. Svako treba da reši svoje ekonomsko pitanje u svojoj zemlji -  rekao je on i dodao da živi u Nemačkoj.


- Znam o čemu pričam, za razliku od vas koji imate 20 godina i po obrazovanju i životnom iskustvu ste manji od bilo kog Nepalca koji ovde dođe - zaključio je on.


Jedan mladić je dao pomalo neodređen odgovor.

- Pola - pola. Trebalo bi da nauče malo više o poslu taksista. Jednom sam ga čekao 15-ak minuta, a on je trebalo da dođe za minut, pa je kružio - istakao je on.


Mladja devojka izjavila je da ne podržava njihov rad u Hrvatskoj.

- Ne, nikako. Zato što se smenjujemo i uvozimo sve više stranih, a svi naši odlaze. Smeta mi što su neuredni, to mi najviše smeta- rekla je ona.


Za razliku od nje, jedan mladić o tome ne razmišlja.

- Težak dan - poručio je.


Glas javnosti/A03S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR