Glas Javnosti

ČOPOR DIVLJIH SVINJA HARA ZAGREBOM: Građani se boje da izlaze iz kuća

Hrvatska
Autor: Glas javnosti

Hitnu reakciju od Grada Zagreba traže lovci. I to - ni manje ni više nego zbog divljih svinja koje su sve bliže centru hrvatske metropole.

-Ceo čopor je lepo prelazio preko semafora, svedočila je Đurđa Đuranec koja dodaje da ih nikada nije bilo više.

- Bojim se da izađem iz kuće jer ne znam u mraku gde bih naišla na svinju, priznaje Đuranec.

Ali nije problem samo strah, već i to što uništavaju sve što im dođe pod njušku, saopštila je novinarka Matea Ćorić. Rovare cveće, voće, povrće.


Povećao se tako i broj poziva Hrvatskom lovačkom savezu. Na dnevnoj bazi ljudi ih zovu i javljaju da su videli divlju svinju. Zato su tražili hitan sastanak sa zagrebačkim gradonačelnikom.

Predsednik Hrvatskog lovačkog saveza Ivica Budor rekao je da je to zato, da se ne nađemo u situaciji da "moramo da objašnjavamo zašto divlje svinje hodaju po gradu, danas su uz Medvednicu, Mikuliće, Maksimir, a sutra možda na Zrinjevcu".

-Ko će onda biti kriv?, pita se Budor koji smatra da je samo pitanje vremena kada će divlje svinje da dođu do centra grada.

Kaže da veruju kako u gradu postoje legla divljih svinja. Iz Grada Zagreba su za Dnevnik Nove TV odgovorili da će predstavnike Hrvatskog lovačkog saveza primiti na sastanak.

I dodaju da je "na području urbanog dela Grada Zagreba ustanovljen i donet Program zaštite divljači te se on uspešno sprovodi".

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 


AKTUELNE VESTI S MREŽAHOROSKOP