Glas Javnosti

AMERIČKI GLUMAC KOGA TRAŽE SAD U ZATVORU NA BALKANU: Pobegao od administracije Džozefa Bajdena

Hrvatska
Autor: Glas javnosti

Don Viktor Cisternino, američki glumac i producent, kojeg vlasti SAD potražuju zbog milionske prevare iz zajma za pomoć firmama pogođenim pandemijom korona virusa, nalazi se u ekstradicionom pritvoru u zagrebačkom Remetincu.

Prema rečima Don Viktora Cisternina (45) iz SAD je pobegao u strahu od administracije novog predsednika Džozefa Bajdena, pa je politički azil nameravao da zatraži u Hrvatskoj.

-Zbog toga sam nakon izbora u SAD odlučio da pobegnem u Evropu i zatražim azil u Rusiji ili nekoj drugoj državi. Tako sam i došao u Hrvatsku, gde sam hteo da tražim politički azil- rekao je američki glumac, prenosi Jutarnji list.

Amerikanca koji se poslednjih godina preko svoje kompanije "MagnifiCo" bavio konsultantskim poslom u filmskoj industriji i umetnosti, kabinet državnog tužioca iz Orlanda na Floridi tereti da je proneverio 7,2 miliona američkih dolara državnog zajma za podršku kompanijama pogođenim pandemijom korona virusa.

Cisternino se tereti da je na osnovu falsifikovanih podataka izdvojio pozajmicu za zaštitu radnih mesta, navodeći da njegova kompanija ima 422 radnika, dok je zapravo imala samo dvoje – Cisternina i njegovu suprugu.

Prema pisanju medija njegova poreska prijava je zapela za oko poreskoj službi jer su svi Cisterninovi zaposleni plaćali isti porez na dohodak – 3.356 dolara mesečno, zbog čega je pokrenuta temeljna istraga.

Sumnjiči se da je, od novca koji je dobio, najpre vratio dug od 1,4 miliona dolara jednom rođaku, a potom je počeo da nabavlja nova vozila za sebe i svoju devojku, pa je tako uplatio prvu ratu za novi "maserati", platio je novi "mercedes" u vrednosti 250.000 dolara u gotovini, kupio je i luksuzni SUV, "Linkoln navigator" za 89.000 dolara i uplatio prvu ratu za novi "nisan".

Dodaje se da su nakon toga kupili luksuznu vilu na Floridi koju su platili 3,495 miliona dolara.

Kako Jutarnji list navodi Cisternino je odbio da bude izručen SAD, zbog čega će, umesto skraćenog, biti vođen dug ekstradicijski postupak.

Don Viktor Cisternino poznat je po ulozi su seriji "Urgentni centar" (ER) čije su se neke senone ptikazivale na ovdašnjim televizijama.

(Glas javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR