Glas Javnosti

"PAPRENA" KORČULA: Šlogiraće vas račun za dva kroasana i čaj na popularnom ostrvu

Hrvatska
Autor: Glas javnosti

I pored popusta od skoro 4 evra, račun za dva kroasana i čaj iznosi neverovatnih 15,68 evra

Retko ko iz Korčule ovih dana može sebi priuštiti pecivo ili tortu i kafu na svojoj omiljenoj terasi na ovom hrvatskom ostrvu.

Na društvenim mrežama se deli nalog iz jedne kultne poslastičarnice na ovom ostrvu. Iako se ne zna čiji je nalog, vidi se da je izdat 23. juna ujutru. Neidentifikovani gospodin ili gospođa dobili su popust za meštane, pa se pretpostavlja da su sa ovog ostrva, a i pored popusta od skoro 4 evra, račun za dva kroasana i čaj iznosi neverovatnih 15,68 evra, odnosno 118,14 kuna!

Dubrovački vjesnik zavirio je u nedelju u pekaru koja je preuzela ovu poslastičarnicu, da vidi ponudu kroasana i tamo su našli “običan” kroasan sa kajsijama i vrhunski kakao kroasan za 1,30 evra. Kada su se prošetali do obližnje poslastičarnice, tamo su pronašli kroasane sa lešnicima, čokoladom i bademima, dakle one sa spornog računa, za neverovatnih 6 evra.

pixabay.com
foto: Glas javnosti

Ljubazni radnik tvrdio je da se radi o kroasanima “premijum”, a skuplji su jer ih proizvodi splitska poslastičarnica. Tako Korčulani jedu splitske kroasane, a za jedan će platiti nešto više od 45 kuna.

Iako se radnici u poslastičarnici pravdaju da ovdašnji meštani imaju i popust od 20 odsto, sve uz to i nižu cenu koju su najavili, splitski kroasan ćete platiti oko 25 kuna, ako dodate još jedan i, recimo čaj i kafu, račun će vam biti oko 100 kuna. Bez popusta, turisti će dva kroasana i čaj platiti skoro 20 evra, odnosno 150 kuna! Mnogi se u Hrvatskoj pitaju, hoće li ove godine turisti “ostati gladni”?

Glas javnosti / O10S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR