Glas Javnosti

ZDRAVKO KRIVOKAPIĆ: Ja nijesam dao predizborno obećanje da ću da potpišem Temeljni ugovor (VIDEO)

Crna Gora
Autor: Glas javnosti

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić je tokom nedavnog gostovanja ba RTS-u rekao jasno i razgovetno da „nije dao predizborno obećanje da će da potpiše Temeljni ugovor“

Iako je pitanje Temeljnog ugovora ključno za SPC i verni narod u Crnoj Gori, Krivokapić i dalje odbija da potpiše taj dokument, a sada tvrdi i da nikada nije dao obećanje da će to uraditi.
Pre neki dan, u veoma gledanoj emisiji OKO Radio televizije Srbije, Krivokapić je izgovorio sledeću rečenicu, nekako zbrzano, između dve zapete, ali sasvim razgovetno: „Ja nijesam dao predizborno obećanje da ću da potpišem Temeljni ugovor (13:15)!

Podsetimo, premijer Crne Gore je bukvalno izabran na tu poziciju zahvaljujući opštenarodnim litijama koje su se desile kako bi bilo sprečeno otimanje imovine Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori, prenosi Informer.
U maju ove godine, nakon što je nenajavljeno došao u Beograd, a otišao neobavljenog posla, Krivokapić je najavio da bi ovaj važan dokument mogao da bude potpisan 30. oktobra, na godišnjicu smrti mitropolita Amfilohija. To se, kao što znamo, nije dogodilo.
Krivokapić je više puta odbijao da potpiše Temeljni ugovor, pa je tako imao smelosti da Crkvi pošalje svoj predlog u junu ove godine, u koji je unosio izmene po svom nahođenju. Naime, njemu je smetalo to što je ugovorom predviđeno uvođenje tri nova praznika - Svetog Save, Svetog Petra Cetinjskog i Svetog Vasilija Ostroškog!

Pre toga, on je govorio da ne može da potpiše Temeljni ugovor zbog toga što je dobio informacije da će biti uhapšen ako to uradi, što je jednoglasno ocenjeno kao još jedna u nizu laži i izvrdavanja obećanja koje je dao.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOSKOMENTAR