Glas Javnosti

ZBOG ŠVERCA CIGARETA DRŽAVA GUBI OKO 35 MILIONA EVRA! DRITAN ABAZOVIĆ: Da se kazne oni koji su tim poslom stvarali štetu budžetu!

Crna Gora
Autor: Glas javnosti

Država je pokrenula istrage koje će pokazati ko se bavio švercom cigareta u prethodnom periodu i dovesti do toga da se kazne oni koji su tim poslom stvarali štetu državnom budžetu, izjavio je potpredsednik crnogorske vlade Dritan Abazović

On je rekao da zbog šverca cigareta država godišnje gubi 30 do 35 miliona evra, prenose Vijesti.  Vlada je danas usvojila odluku o zabrani skladištenja duvanskih proizvoda u okviru Slobodne zone „Luka Bar“.

Abazović je kazao da je time zadat snažan udarac organizovanim kriminalnim grupama koje su decenijama organizovale šverc preko Luke Bar. On dodaje da su cigarete koje su zaplenjene u Bosni i Hercegovini ukradene 10. jula u Luci Bar.

Iz hangara u Luci Bar je ukradena veća količina cigareta vlasništvo firmi „Aurora“ i „Atlant Mont“.

Policija Bosne i Hercegovine danas je u jednom kamionu pronašla skoro 250 hiljada kutija cigareta koje su iz Crne Gore prošvercovane u BiH.

Procenjena vrednost oduzetih cigareta je više od 650 hiljada evra i predstavlja jednu od najvećih zaplena ilegalnih cigareta u BiH.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR