Glas Javnosti

ZAPLENJENO 400 KILOGRAMA KOKAINA U URUGVAJU : Uhapšena dva Crnogorca

Crna Gora
Autor: Glas javnosti

Urugvajska policija je zaplenila više od 400 kilograma kokaina u okviru akcije pod nazivom "Virtus" i između ostalih, uhapsila dvojicu državljana Crne Gore.

Droga je stigla iz Bolivije i bila je namenjena za Evropu, saopšteno je iz urugvajskog Tužilaštva. Operacija je uključivala racije u Montevideu, San Hozeu i Rio Negru, javio je ranije "Telemundo".

U ovu organizaciju bilo je uključeno 18 ljudi različitih nacionalnosti, a trenutno je uhapšeno 15, od kojih su mnogi stranci, objavio je "elobservador.com.uy". Među tih 15 uhapšenih su i dvojica državljana Crne Gore za koje se sumnja da su pripadnici balkanskog klana, javio je "Telemundo", a potvrdili su "Observadoru" izvori bliski istrazi, prenosi RTCG.


"Balkanski klan je velika mreža organizovanog kriminala koja deluje u Evropi, koju čine građani Srbije, Crne Gore i Hrvatske", piše u tekstu. Vlasti, uključujući Generalnu direkciju za suzbijanje šverca droge, zaplenile su četiri vozila. "Međutim, istraga se nastavlja i u narednim satima bi moglo biti još hapšenja i zaplena. Istragu koja traje pet meseci vodi tužilac za narkotike Monika Ferero, navode iz Tužilaštva, gde su dodali da je reč o "važnoj organizaciji", piše "elobservador.com.uy".

Evropska komisija je ukazala u izveštaju iz 2022. godine za Crnu Goru na porast slučajeva u kojima su u inostranstvu uhapšeni crnogorski državljani zbog šverca droge, posebno kokaina, podseća RTCG.

U nedavnom izveštaju Kancelarije Ujedinjenih nacija za drogu i kriminal (UNODC) navedeno je da su kriminalci iz Crne Gore učestvovali u međunarodnom švercu više od 30 tona kokaina, koji su zaplenile policije širom sveta od 2017. godine do 2021. godine.

Glas javnosti/RTCG

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR