Glas Javnosti

VLADISLAV DAJKOVIĆ: CRNA GORA U KOJOJ ŽIVIMO NAŽALOST NI DANAS NIJE SLOBODNA

Crna Gora
Autor: Glas javnosti

Vladislav Dajković, mladi političar iz Podgorice pažnju javnosti privukao je suprostavivši se vladajućem režimu Mila Đukanovića. Mlad, ali politički zreo Vladislav poznat je po svom britkom jeziku, kao i po svojoj iskrenosti.

Javnost Srbije, zahvaljujući ovom mladom gospodinu, imala je priliku da putem njegovih objava na društvenim mrežama prati i litije koje su se širom Crne Gore održavale 2020. godine, te je tada nama u Srbiji pružio mogućnost da ako ne direktno, makar indirektno budemo uz svoju braću i svoje sestre u Crnoj Gori. 

Poslednja dva dana imamo priliku da putem društvenih mreža gledamo i slušamo snimak koji je izazvao veliku paznju javnosti, a čiji je jedan od aktera upravo ovaj mladi političar. 


Nime, gostujući u emisiji "Na ručku," čija je tema  bio odnos Beograda i Prištine, možemo reći da je Vladislav imao verbalni okršaj s izvesnom Nedzadom Behljuljijem, poručivši između ostalog svom sagovorniku sledeće: " Kako da idemo napred kada pucate Srpsku decu, koja nose Badnjake u rukama na Božićno veče? Kosovo je narko država, stvorena na krvi, narko-mafiji i kriminalu. Razlika između nas i vas, što ste vi danas na srpskim televizijama, a na Kosovu Srpsku decu pucaju, zlostavljaju i ubijaju, to je ogromna razlika između našeg i vašeg mentaliteta."

Vladislav je za portal Glas javnosti podelio mišljenje na temu u vezi sa svojim sagovornikom iz navedene emisije, kao i o aktuelnom pitanju Kosovai Metohije, ali i režimu Mila Đukabovića.

Da li ste znali da će Vaš sagovornik u emisiji biti Nedzad Behljulji, kako tumačite mogućnost da se takvim osobama daje prostor u srpskim medijima, dok Srbi od njih na Kosmetu trpe torturu?

Iskreno, nisam znao ko će biti gosti, iako se ja drugih sagovornika ne plašim, makar oni bili i bivši UČK borci. Ja sam rekao ono što mislim, rekao sam tom čoveku sve u oči bez ikakvih problema, tako da nemam straha, a da li je prijatno da takvi ljudi dobijaju prostor, naravno da nije.


Smatrate li da je situacija na Kosovu i Metohiji, krivica viših organakoji se time možda dovoljno ne bave?

Trenutna situacija na Kosovu i Metohiji jeste nusprodukt svih politika, koje su bile na vlasti u Srbiji poslednjih 70 godina, ako ne i više, tako da ne bih isključivo odgovornost pripisivao ovoj vlasti sada ili onoj prthodnoj, mislim da su greške davno napravljene, decenijama unazad.

Zašto vlast u Crnoj gori daje prostora lažnoj državi Kosovo?

Vlast na čelu Crne Gore jeste izdajnička vlast, kako sada, tako i do pre tri godine na čelu sa Milom Đukanovićem, i to je nešto što svakog Srbina u Crnoj Gori, uključujući i mene boli i vređa.

Čini li Vam se da se Milo Đukanović svesno trudi da u Crnoj Gori izda sve što je srpsko?

Đukaović nema šta da izda, sve što je postojalo on je izdao i s te strane, mene od njega ništa ne čudi, čudi me od ovih novih koji se postavljaju zadnjih meseci i godina na vlast, koji nastavljaju istu priču, vi niste mogli da čujete da je iko od njih promenio nešto u odnosu na Đukanovića u pogledu naše spoljne politike.

Može li se reći da je Vaša direktnost glavni problem zbog kojeg su Vam vrata u pojedinim medijima zatvorena?

Medijska vrata su za mene zatvorena uglavnom u Crnoj Gori, u Srbiji su mi otvorena, gostujem po različitim medijima i s te strane sam zaista zahvalan, ali i podjednako tužan zasto što moram da izađem iz svoje zemlje da bih progovorio.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR