Glas Javnosti
posta

Vlada Crne Gore: Poštujemo Deklaraciju o Srebrenici, dosta manipulacije žrtvama!

Crna Gora
Autor: Glas javnosti

Vlada Crne Gore saopštila je da poštuje rezolucije Evropskog parlamenta koju je usvojila Skupština Crne Gore 2009. godine, a u kojoj se osuđuje zločin genocida u Srebrenici, ali je dodala da ne želi da jedne narode proglašava genocidnim, a druge svetim i pozvala da se prekine sa „svim vrstama politikanstva i manipulacije žrtvama“.

Vlada Crne Gore na čelu sa premijerom Zdravkom Krivokapićem poštuje kontinuitet međunarodnih obaveza Crne Gore, kao i odluke svih međunarodnih institucija, saopšteno je danas iz Vlade.

Vlada naglašava da poštuje Deklaraciju o prihvatanju rezolucije Evropskog parlamenta koju je usvojila Skupština Crne Gore 2009. godine, a u kojoj se osuđuje zločin genocida u Srebrenici počinjen 1995. godine, kao i svi drugi ratni zločini počinjeni tokom sukoba na prostorima bivše Jugoslavije.

„Vlada Crne Gore niti želi, niti može da menja odluke međunarodnih sudova, ali ni da jedne narode proglašava genocidnim, a druge svetim, jer je to suprotno načelu da je svaki zločin pojedinačan, da ima konkretne izvršioce i nažalost, konkretne žrtve i da za takve zločine uvek odgovaraju konkretni pojedinci. Vlada na čelu sa premijerom Krivokapićem osuđuje sve zločine učinjene od bilo koga i solidariše se sa porodicama svih žrtava bilo kog zločina“, navodi se u saopštenju.
Vlada ističe da premijer Krivokapić, zajedno sa ministrom pravde Vladimirom Leposavićem i ostalim članovima Vlade, izražava dubok pijetet prema svim žrtvama ratova na prostoru bivše Jugoslavije i poziva da se prestane sa „svim vrstama politikanstva i manipulacije žrtvama“. Poručili su da su za Vladu pomirenje među narodima i državama regiona od najveće važnosti.

Aktuelna Vlada izabrana je nakon demokratske pobede građana i njihove volje da Crna Gora bude slobodna i ravnopravna, a ne zarobljena i privatna, da bude pravna država u kojoj vladaju zakoni, a ne pojedinci i da odlučno krene putem promena u društvu u korist pomirenja i stvarne ravnopravnosti svih naroda, vera i identiteta, prenosi „In4s“.

(Glas javnosti/In4S)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR