Glas Javnosti

VLADA CRNE GORE ODUSTALA OD BUDŽETA, uočene brojne NEPRAVILNOSTI: 'Nećemo da radimo po notama REŽIMA KOJEG SMO POBEDILI'

Crna Gora
Autor: Glas javnosti

Nova vlada Crne Gore neće praviti Nacrt budžeta za 2021. godine, do marta će važiti zakonske mre privremenog finansiranja, saopštio je danas Zdravko Krivokapić.

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić je na konferenciji za novinare rekao da je bilo predvidjeno da sva ministarstva dostave informacije kako bi se uobličio budžet, ali da su, kako je naveo, brojne nepravilnosti, netačni podaci i malverzacije uticale da vlada odustane od predloga budžeta.

Novi budžet će biti spreman do marta naredne godine i biće zasnovan na jasno definisanom programu i politikama vlade, kao i na reorganizaciji koja je prirodna i u duhu sa novom uredbom.

-Želimo da imamo početno stanje koje je uradio neko ko je nepristrasan. Da bismo to obezbedili, krenuli smo u određeni set koraka-, rekao je i dodao da odluka vlade nije politička, već da je reč o brizi o građanima.

-Ova odluka neće uticati na servisiranje plata i penzija-, rekao je Krivokapić, preneo je portal RTCG.

 Potpredsednik vlade Dritan Abazović je podsetio da je vlada izglasana 4. decembra, i da oni sada ne mogu da predlože DPS-ov budžet.

-Mi ne možemo da radimo po notama režima koji smo pobedili. Zato smo i odlučili da idemo sa merom privremenog finansiranja, a do marta predložimo budžet ove vlade, sa razvojnim projektima za koje mi smatramo da su prioritet-, naveo je Abazović.

Rekao je da je većina ministarstava zatekla "veliki javašluk i velike dugove". "Novac smo za narednu godinu obezbedili. Čak mislimo da smo obezbedili novac za 2022. godinu. Imamo veliku podršku međunarodnih finansijskih institucija i Evropske komisije", kazao je Abazović.

Ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić saopštio je da oni nisu vlada kontinuiteta, te da ni budžet ne sme biti "budžet kontinuiteta".

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR