Glas Javnosti

Više sveštenika na informativnom razgovoru u policiji, Željko Ćalić iz Danilovgrada zadržan

Crna Gora
Autor: Glas javnosti

Sveštenik Željko Ćalić zadržan je u stanici policije zbog održavanja litije u tom gradu, saopšteno je iz Crkvene opštine Danilovgrad, prenose Vijesti.

Saopštili su i da je ispred prostorija OB Danilovgrad došlo nekoliko građana da "na miran način izraze protest protiv ovog čina".

U Danilovgradu je, kao i u više drugih crnogorskih gradova, organizovana protestna litija.

 

Sveštenik Mirčeta Šljivančanin je u društvu advokata sinoć otišao u Centar bezbednosti u Podgorici, dok su se ispred zgrade čekali sveštenici SPC, javljaju mediji. Protojerej stavrofor Velibor Džomić nije sinoć za Sputnjik isključio mogućnost da neko od sveštenika bude pozvan na informativni razgovor.

Više sveštenika Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori pozvani su na razgovor u centre bezbednosti u Podgorici, Danilovgradu i Budvi, jer je na litijama koje su ranije prijavili bilo preko 200 građana, što je u suprotnosti sa merama donetim zbog pandemije korona virusa, rečeno je nezvanično iz crnogorske policije portalu CDM.

„Sveštenici su pozvani da daju izjave povodom okolnosti javnih okupljanaja suprotno merama Nacionalnog koordinacionog tela za zarazne bolesti“, naveli su iz Uprave policije.

Izjave će dati oni sveštenici koji su prijavili skupove, dodaje CDM.

 Mere Nacionalnog koordinacionog tela zabranjuju skupove od više od 200 građana.

Juče su u više crnogorskih gradova održane litija kao vid protesta protiv spornoh Zakona o slobodi veoispovesti u Crnoj Gori. 

U Podgorici je održan velki molitveni skup na kome je razvijena najduža trobojka do sdda koju su građani doneli iz Kuča.

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR