Glas Javnosti

STANODAVAC IM NAPRAVIO PAKAO: Hrvat primio mladi par, pa ih slikao dok su vodili ljubav

Život
Autor: Glas javnosti

Virovitičanin, B.V. (49) optužen je za neovlašćeno snimanje i ucene para N.Č. i K.P. koji su živeli kao podstanari na spratu njegove kuće.

Naime, par je optužio čoveka da ih je doveo u veoma neprijatnu situaciju jer je ušao u njihov deo kuće dok su spavali i mimo njihovog znanja ih snimao u negližeu.

Ušunjao im se tokom noći u spavaću sobu dok su poluobučeni spavali na krevetu. Pritom je taj prizor odlučio da snimi mobilnim telefonom. Bilo je to tokom 2021. i 2022. godine dok su N.Č. i K.P., kao par, stanovali u njegovoj virovitičkoj kući.

Na kraju je tim potezom povredio njihovu privatnost jer ih je neovlašćeno snimio u prostoru posebno zaštićenom od pogleda drugih osoba. A kada su za to saznali, u slučaj se umešala policija i tužilaštvo koje je 49-godišnjeg Virovitičanina B.V. odlučilo da goni krivično za neovlašćeno snimanje i za njega traže šest meseci zatvora sa probnim radom od godinu dana.


Verzija koju je optuženi ispričao se znatno razlikuje od one koju su istražiteljima ispričali podstanari.

"Snimio sam ih kako leže jedno preko drugog, a sutra smo se tome smejali"

- Delimično priznajem da sam kriv. Ali nikoga ja nisam snimao golog niti sam ikoga ucenjivao. Kad sam ih upoznao, rekli su mi da nemaju kod koga da žive pa sam ih primio u svoju kuću, u stan na spratu. Jedan dan bila je jako velika vrućina i glasna muzika se čula pa sam otišao kod njih da ugasim muziku. Video sam ih oboje na krevetu kako leže jedan preko drugog. I tada sam ih snimio, a onda im sledeći dan pokazao te slike kojima smo se smejali. Fotografiju sam stavio u fotoalbum koji sam im dao. A kad su doselili kod mene, tražio sam samo da mi pomognu oko moje bolesne sestre – ispričao je okrivljeni B.V. naglašavajući da zbog tog pomaganja nisu trebali da plaćaju nikakvu kiriju ni režije.

Međutim, par koji je kod njega stanovao tvrdio je da su ga slučajno upoznali i da im je ponudio boravak na spratu kuće u trosobnom stanu.


"Neću da obrišem slike, mi smo jedna velika porodica"

- Prva tri meseca boravak je bio prijatan, a onda smo počeli da se svađamo sa njim. Tražio je od mog dečka da radi teške poslove. Tako da smo ga napustili u martu 2022. Ucenjivao nas je da poseduje naše snimke u svom telefonu na kojima smo goli bez odeće na krevetu i da nas je snimio dok smo bili kod njega. Za te slike smo saznali od dečkove mame kojoj ih je pokazivao dok je bila kod B.V. u poseti. Mi za te fotografije nismo znali jer nas je snimao dok smo spavali niti smo ih videli – pojasnila je oštećena devojka.

Njen partner kaže da mu je njegova majka rekla za te fotografije dok je bila u poseti kod B.V. i da ga je pritom molila da te fotografije obriše jer su neprimerene. Na to je njegovoj majci navodno odgovorio da "neće jer da su mu uspomena na njih i da su svi oni jedna velika porodica".



Glas javnosti/B06S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR