Glas Javnosti

TEYA DORA KONAČNO PRONAŠLA "LILA RAMONDU": Prizor kao iz bajke (VIDEO)

Zabava
Autor: Glas javnosti

Teodora Pavlovska, poznatija kao Teya Dora, predstavljaće Srbiju na ovogodišnjem takmičenju za najbolju pesmu Evrovizije.

Teya će nas predstavljati na Evroviziji sa pesmom "Ramonda", a sada je pevačica posetila Botaničku baštu u Beogradu kako bi videla upravo ovaj cvet.


Snimak posete objavljen je na zvaničnom profiliu Radio-televizije Srbije posvećenom Evroviziji, gde je Teodora zajedno sa zaposlenima imala prilike da se bolje upozna sa karakteristikama ovog specifičnog cveta o kojem peva.


Zašto je cvet Natalijina ramonda važan za Srbiju?

Prepoznatljivi cvet ljubičastih latica, Natalijina ramonda, simbol je Dana primirja u Prvom svetskom ratu koji se obeležava 11. novembra.


Upravo tog dana je 1918. godine u Francuskoj potpisano primirje koje je bilo na snazi do zaključenja konačnog mirovnog sporazuma u Versaju 28. juna 1919. godine kada je formalno okončan Prvi svetski rat.


Ramonda raste na istoku Srbije i na planini Kajmačalan gde je srpska vojska pod komandom vojvode Živojina Mišića vodila žestoke borbe protiv bugarskih snaga tokom pripreme proboja Solunskog fronta, uvoda u oslobađanje Srbije u Prvom svetskom ratu.


Glas javnosti/K04S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR