Glas Javnosti

Zapad uveo protiv Rusije više od 17.500 sankcija i kaznio sam sebe

Svet
Autor: Glas javnosti

Predsednik Rusije Vladimir Putin je ranije upozorio na to da je politika obuzdavanja i slabljenja Rusije dugoročna strategija Zapada

Kolektivni Zapad je uveo protiv Rusije više od 17.500 sankcija, izjavio je direktor Odeljenja za ekonomsku saradnju Ministarstva spoljnih poslova Rusije Dmitrij Biričevski.

„U okviru hibridnog rata, pokrenutog protiv Rusije, kolektivni Zapad posebnu ulogu pridaje jednostranim restriktivnim merama. Njihov broj je bez presedana i već je premašio 17.500”, rekao je diplomata.


Kako je istakao, cilj takve kampanje je da se potkopa ruska ekonomija, da se primora političko rukovodstvo da odustane od nezavisne politike u spoljnim poslovima i da se, pre svega, prekine specijalna vojna operacija u Ukrajini.

„Međutim, iskusnom posmatraču je od samog početka bilo jasno da od te ideje neće biti ništa”, istakao je Birčevski.

On je dodao da se primećuje „opasna tendencija uvođenja trgovinskih ograničenja pod izgovorom borbe protiv klimatskih promena”.

„Dok su pre tri-četiri godine, uprkos svim neslaganjima sa Zapadom oko Krima, sarađivali sa nama u klimatskoj oblasti, uključivali nas u borbu protiv klimatskih promena, sada nas udaljavaju i od toga, pokušavajući da uspostave svoja pravila”, zaključio je ruski diplomata.


Predsednik Rusije Vladimir Putin je ranije upozorio na to da je politika obuzdavanja i slabljenja Rusije dugoročna strategija Zapada, čiji je osnovni cilj da pogorša živote miliona ljudi. Putin je, međutim, naglasio da Rusija mirno prolazi kroz taj stalni pritisak, a da oni koji su joj uveli sankcije kažnjavaju sami sebe.




Glas javnosti/P02S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR