Glas Javnosti

SLAVLJE U MOSKVI: Putin zapevao zajedno sa građanima! (VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Dan nakon što je osigurao novi šestogodišnji mandat, ruski predsednik Vladimir Putin se nakratko pojavio na koncertu na otvorenom na Crvenom trgu kojim je obeležena 10. godišnjica ruske aneksije Krima od Ukrajine.

Aneksija crnomorskog poluostrva bila je preteča zauzimanja četiri druge ukrajinske regije. Rusija je Krim anektirala u martu 2014, posle intervencije njenih posebnih snaga. U septembru 2022. proglasila je aneksiju još četiri regije - Donjecka, Luganska, Hersona i Zaporožja.


Uz Putina, na proslavi su bila i trojica njegovih izbornih protivkandidata koji su zajedno s okupljenima pevali rusku nacionalnu himnu. Putin je kazao da "Rusija ide napred, ruku pod ruku s teritorijima koje je okupirala u Ukrajini".

Putin, koji je na vlasti gotovo četvrt veka, dobio je 87.28 odsto glasova na izborima od petka do nedelje. Taj je rezultat Kremlj ocenio "izvanrednim". 


Zapadni čelnici su osudili, kako su kazali, nezakonite izbore. Rusi koji su se okupili na Crvenom trgu izrazili su podršku Putinu.

- Svi građani koji poštuju našu zemlju glasali su za Putina - rekla je za agenciju France presse ekonomistkinja Elena (64) koja živi u Moskvi.


Ivan Tregubov, 30-ogodišnji socijalni radnik, misli da pod Putinovim vodstvom "Rusija može samo da jača". "Vladimir Putin je temelj naše zemlje. Imam u njega poverenja", kazala je Viktorija (23).


Glas javnosti/A03S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR