Glas Javnosti

ODLIČNA IZLAZNOST NA IZBORIMA U RUSIJI: Već glasalo preko 40 odsto birača (FOTO)

Svet
Autor: Glas javnosti

U Rusiji su u toku predsednički izbori koji traju tri dana, do 17. marta: Danas je drugi dan glasanja.

Glasači na izborima biraju između četiri predsednička kandidata, a to su: aktuelni predsednik Vladimir Putin, predsednik Liberalno-demokratske partije Rusije Leonid Slucki, kandidat Komunističke partije Nikolaj Haritonov i kandidat stranke "Novi ljudi" Vladislav Davankov.


(Foto: Jutjub)

U Rusiji pravo glasa ima oko 110 miliona građana, a rezultati predsedničkih izbora trebalo bi da budu objavljeni najkasnije do 28. marta.

Na biračka mesta u Rusiji poslato je više od 333.000 posmatrača.

Takođe, u Rusiji može da se glasa i elektronskim putem i funkcioniše tokom čitavog dana. Postoji mogućnost glasanja i od kuće za one koji nisu u mogućnosti da dođu do glasačkog mesta zbog zdravstvenog stanja.


U Rusiji je i zvanična posmatračka delegacija Narodne skupštine Republike Srbije koju predvodi narodni poslanik Milimir Vujadinović.

Kijevski režim je, kako bi pokušao da se umeša u održavanje predsedničkih izbora, izveo niz sabotažnih i terorističkih napada u pograničnim regionima Rusije, ukazao je ruski predsednik Vladimir Putin.



Izlaznost na ruskim predsedničkim izborima u 8 sati ujutru drugog dana glasanja bila je 38,35 odsto, rekao je zamenik predsednika Centralne izborne komisije Nikolaj Bulajev.

"Izlaznost je juče bila veoma dobra. Ako se uzme u obzir i daljinsko elektronsko glasanje, izlaznost je bila 38,35 odsto", rekao je Bulajev.


Do 13.32 po moskovskom vremenu na predsedničke izbore u Rusiji glasalo je 40,05 posto birača, saopštila je Centralna izborna komisija Ruske Federacije.

"Rostelkom" zabeležio preko 90.000 hakerskih napada


Preko 90.000 sajber napada je izvršeno na poratal Centralne izborne komisije, vladinih usluga i druge resurse koji se dovode u vezu sa predsedničkim izborima u Rusiji, saopštila je ruska telekomunikaciona kompanija "Rostelkom".

Prema informacijama ruske kompanije, hakerski napadi u vreme izbora dolaze iz Ukrajine, Severne Amerike, a u napade su uključene najprofesionalnije grupe, prenose "RIA Novosti".

Prvog dana glasanja portal za daljinsko elektronsko glasanje je bio podložen većem sajber napadu, primao je više od dva miliona inputa u sekundi.


Glas javnosti/R02S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR