Glas Javnosti

PROTESTI U SUBOTU u 10 SRPSKIH GRADOVA: Ovde će biti organizovane BLOKADE! (MAPA)

Politika
Autor: Glas javnosti

Lazović: Nakon blokiranja atoputa molimo građane da se rasporede ka Mostaru kako bi omogućili svima da budu učesnici blokade

Novi protest će biti održan u subotu, 24. juna u 18 sati. Počeće kraćim obraćanjem ispred Narodne skupštine, a onda će kolona krenuti u kraću šetnju do Autokomande gde će biti održana blokada autoputa koja će trajati do 21 sat. Istovremeno sa Beogradom, protesti i blokade će biti održane u još deset gradova: Kragujevcu, Kraljevu, Nišu, Novom Sadu, Subotici, Pirotu i Leskovcu. Protesti se održavaju i u još dvadeset gradova.



Radomir Lazović, poslanik Ne davimo Beograd, rekao je da će trasa protesta biti duža za oko 400 metara od prethodne i da će se kretati od Skupštine, Kneza Miloša do zgrade Vlade, Nemanjina, Slavija do Autokomande.

Nakon blokiranja atoputa molimo građane da se rasporede ka Mostaru kako bi omogućili svima da budu učesnici blokade“, rekao je Lazović i dodao da ukoliko ne dođe do ispunjenja zahteva broj gradova će se povećati, a ne isključujemo i produženje blokade.


On je rekao da vlast ne razume zašto treba ispuniti zahteve, niti zašto treba da dođe do insitucionane smene ministara.

Lazović je rekao da podrška protesima raste svaki dan da se pridružuju nove društvene grupe, da se protestima pridružila i akademska zaednica sa više od 2 000 članova, veliki broj studenata, srednjoškolaca koji su formilisali svoje ideje o odgovornosti za tragediju… glumci.


Proteste su podržali i predstavnice EU, samo još SNS-u nije jasno da treba nešto da se menja.

„Mi pozivamo vlast da ovu krizu reši ispunjenjem zahteva“, rekao je Lazović.


Glas javnosti/D01S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR