Glas Javnosti

PETKOVIĆ : Svećlja da prestane da laže

Politika
Autor: Glas javnosti

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković poručio je kosovskom ministru policije Dželjaju Svećlji da "prestane sa lažima", navodeći da je papir koji je zvaničnik iz Prištine danas pokazao javnosti kao navodni dokaz o povezanosti Vojske Srbije sa grupom u Banjskoj - tzv. lista pakovanja, a ne revers o zaduženju sredstva.

Čelnik kosovskog MUP-a Dželjalj Svećlja je na svom Fejsbuk profilu objavio papir koji je, kako on navodi, potvrda koju je Vojska Srbije dala grupi Srba povodom predaje bacača granata, a koji je kosovska policija zaplenila.

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković je naveo da je laž da je papir koji je Svećlja danas objavio „nekakav dokaz o umešanosti Vojske Srbije u događaje iz Banjske“. „To nije papir ni o kakvoj primopredaji oružanog sredstva, kako to obamnjuje Svećlja, već je reč o običnom tehničkom listu koji ide uz svako oružano sredstvo i koji se zvanično zove „lista pakovanja“. Ona isključivo sadrži nomenklaturni broj i vrstu sredstva i nije nikakav revers o zaduženju sredstva“, navela je Kancelarija za KiM.

Kako dodaju, „isto tako je Svećlja lagao za preminulog Srbina u Novom Pazaru, lagao je da je Milan Radoičić smešten na VMA, lagao je da je u Banjskoj zaplenio navodno vozilo Žandarmerije, a reč je o vozilu za koje postoje informacije da je uvezeno iz Hrvatske i da nema nikave veze ni sa srpskom Vojskom ni policijom“.

Kancelarija za KiM navodi i da Svećlja, kako kažu, već četvrti dan nastavlja „da laže kako su u događajima u selu Banjska učestvovali Srbi iz centralne Srbije što je potpuna neistina“.

Glas javnosti/Kossev

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR