Glas Javnosti

OVO SU NOVOPOSTAVLJENI AMBASADORI SRBIJE: Ministarstvo objavilo njihove biografije

Politika
Autor: Glas javnosti

Naša zemlja će uskoro imati nove šefove u tri diplomatsko-konzularna predstavništva.

Objavljivanjem ukaza predsednika Republike Aleksandra Vučića, okončana je procedura postavljenja još tri ambasadora Republike Srbije, navodi se u saopštenju Ivice Dačića, ministra spoljnih poslova.

Naša zemlja će uskoro imati nove šefove diplomatsko-konzularnih predstavništava – Milana Milanovića u Stalnoj misiji pri Ujedinjenim nacijama i drugim međunarodnim organizacijama u Ženevi, Aleksandra Nakića u Ambasadi u Bratislavi i Milutina Stanojevića u Ambasadi u Akri, dodaje se u saopštenju, u kome su prosleđene i njihove biografije.

Milan Milanović je diplomirao na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, nakon čega je 1988. godine stupio u diplomatsku službu tadašnje SFRJ. U Ministarstvu spoljnih poslova radio je, između ostalog, u Kabinetu ministra i vodio odeljenja za NATO, Partnerstvo za mir, kao i Odeljenje za Ujedinjene nacije. Od decembra 2021. godine vrši funkciju pomoćnika ministra spoljnih poslova za multilateralnu saradnju.

Tokom karijere službovao je u Stalnoj misiji pri UN u Ženevi, Ambasadi u Parizu i Stalnoj misiji pri UN u Njujorku, gde je od 2013. godine obavljao i dužnost ambasadora-stalnog predstavnika Republike Srbije pri Ujedinjenim nacijama. Govori engleski i francuski jezik.

Milutin Stanojević je zaposlen u Ministarstvu spoljnih poslova od 1990. godine, i radio je, između ostalog, u Odeljenju za Južnu i Jugoistočnu Aziju, Direkciji za analizu i planiranje i Direkciji za NATO, gde je obavljao funkciju direktora. Službovao je u Ambasadi u Nju Delhiju, Generalnom konzulatu u Sidneju i Ambasadi u Kanberi.

Bio je otpravnik poslova, a od 2013. godine ambasador Republike Srbije u Izraelu. U Ambasadi u Akri od 2021. godine vrši funkciju otpravnika poslova. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Govori engleski i španski jezik.

Aleksandar Nakić je diplomirao na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Banja Luci. Radio je kao koordinator lučko-pristaničnih usluga u Luci Novi Sad. Bio je član Opštinskog veća Opštine Bački Petrovac zadužen za sport, omladinu i kulturu.

Od 2021. do 2023. godine obavljao je funkciju generalnog konzula Republike Srbije u Vukovaru. Govori ruski i slovački jezik.

Glas javnosti/D01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR