Glas Javnosti

ORLIĆ RASPISAO IZBORE za odbornike skupština u OVIM gradovima i opštinama

Politika
Autor: Glas javnosti

Orlić je raspisao izbore u 65 gradova i opština u Srbiji.

Predsednik Narodne skupštine Vladimir Orlić raspisao je izbore za odbornike skupština gradova i skupština opština u Republici Srbiji za 17. decembar.

Predsednik Skupštine je odluku o raspisivanju izbora potpisao u centralnom holu Doma Narodne skupštine.

„Poštovani građani Srbije, u skladu sa Zakonom o lokalnim izborima i Zakonom o lokalnoj samoupravi raspisani su izbori za odbornike u skupštinama 65 gradova i opština u Republici Srbiji za 17. decembar 2023. godine. Ova odluka stupa na snagu u trenutku objavljivanja u Službenom glasniku. I od tada počinju da teku rokovi za sprovođenje izbornih radnji“, rekao je Orlić na konferenciji u Skupštini Srbije.

Istakao je da će izbore realizovati nadležni organi u skladu sa zakonom.

„Pozivam sve građane i političke aktere da uzmu učešće na ovim izborima. Da na njima svi zajedno kao društvo pokažemo pun demokratski kapacitet da ga učinimo još snažnijim, damo sopstveni doprinos stabilnosti i da u nastupajućoj izbornoj kampanji govorimo o programima. Da govorimo o njihovom političkom sadržaju, da uz sve međusobne razlike pokažemo da smo u stanju da to radimo na dostojanstven, pristojan način“, naveo je Orlić, a prenosi Tanjug.

Da podsetimo, članovi Vlade doneli su u ponedeljak odluku o raspuštanju Skupštine Grada Beograda i obrazovanju Privremenog organa Grada Beograda, a iste odluke donete su za još 64 grada i lokalne samouprave u Srbiji, prenosi RTS.

Odluke o raspuštanju skupština gradova donete su za: Kragujevac, Kraljevo, Kruševac, Novi Pazar, Pirot, Vranje, Leskovac, Loznicu, Prokuplje, Smederevo, Šabac, kao i za skupštine opština Brus, Varvarin, Veliku Planu, Veliko Gradište, Vladimirce, Vladičin Han, Vlasotince, Gadžin Han, Despotovac, Dimitrovgrad, Doljevac, Žabare, Žagubicu, Žitorađu, Knić, Koceljevu, Krupanj, Kuršumliju, Kučevo, Lapovo, Lebane, Ljig, Ljuboviju, Mali Zvornik, Malo Crniće, Medveđu, Merošinu, Osečinu, Paraćin, Petrovac na Mlavi, Požegu, Priboj, Prijepolje, Ražanj, Raču, Rekovac, Sokobanju, Topolu, Trgovište, Trstenik, Ćićevac, Ćupriju, Ub, Crnu Travu, Aleksandrovac, Babušnicu, Batočinu, Belu Palanku, Blace, Bogatić i Bojnik.

Glas javnosti/N07S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR