Glas Javnosti

Prosečna zarada u Crnoj Gori 821 evro

Okruženje
Autor: Glas javnosti

Prosečna bruto zarada u februaru 2024. godine u Crnoj Gori iznosila je 1.026 evra, dok je prosečna zarada bez poreza i doprinosa iznosila 821 evro, navodi Uprava za statistiku Monstat, prenosi danas portal RTCG.

Prosečna neto zarada u februaru 2024. godine u odnosu na januar 2024. godine zabeležila je rast od 0,2 odsto, dok je u odnosu na isti mesec prethodne godine zabeležila rast od 6,4 odsto, navodi Monstat.

Kako su istakli, ako se ima u vidu da su potrošačke cene u februaru 2024. godine u odnosu na januar 2024. zabeležile rast od 0,4 odsto proizilazi da su realne zarade za isti period zabeležile pad od 0,2 odsto.


Prosečne zarade bez poreza i doprinosa u februaru u odnosu na prethodni mesec zabeležile su rast u sektorima stručne, naučne i tehničke delatnosti 4,4 odsto, poslovanje nekretninama 4,2 odsto, snabdevanje vodom, upravljanje otpadnim vodama, kontrolisanje procesa, uklanjanje otpada i slične aktivnosti 2,8 odsto, finansijske i delatnost osiguranja 2,7 odsto.

Zabeležen je rast zarada u sektorima informisanje i komunikacije 1,6 odsto, snabdevanje električnom energijom, gasom, parom i klimatizacija 1,5 odsto, trgovina na veliko i malo, popravka motornih vozila i motocikala 1,2 odsto, vađenje ruda i kamena 0,8 odsto, poljoprivreda, šumarstvo i ribarstvo, građevinarstvo i državna uprava i odbrana, obavezno socijalno osiguranje po 0,5 odsto.
Pad prosečne neto zarade u odnosu na prethodni mesec zabeležen je u sektorima prerađivačka industrija 1,9 odsto, ostale uslužne delatnosti 1,8 odsto, usluge smeštaja i ishrane 1,6 odsto, zdravstvena i socijalna zaštita 1,1 odsto, administrativne i pomoćne uslužne delatnosti 0,9 odsto, saobraćaj i skladištenje 0,5 odsto, obrazovanje 0,4 odsto i umetničke zabavne i rekreativne delatnosti 0,1 odsto.


Glas javnosti/ N01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR