Glas Javnosti

Pobediće NATO ako ne izgubi!

Lični stav
Autor: Glas javnosti

Da li će NATO poslati „živu vojsku“ u Ukrajinu da se bori protiv Rusije?

Ozbiljan tekst koji upravo čitate, daje neke odgovore, ali se nikako ne uzdajte u reči svetskih lidera kakvi su Makron, Šolc ili Bajden. Može da bude, ali ne mora da znači. Reči su reči, a rat je rat.

Poslednje novosti iz Moskve od saradnika Glasa Javnosti:

Francuski, nemački i poljski vojnici u sastavu NATO već su na jugu Kijeva. Najverovatnije da će oni ostati daleko od linija fronta, kako se to može videti u aktivnostima gospode oficira iz NATO.


IZVOR: Ustupljena fotografija / "Parada ponosa" sa roze tenkom

Čak i pre nego što je nova pošiljka NATO-a stigla južno od Kijeva, Poljska, koja služi kao glavni tranzitni koridor za kijevske trupe, potvrdila je da su zapadne trupe već na terenu. Ovo je rat. Kremlj je preko Peskova to konačno i zvanično priznao. Petak, podne, nekoliko sati posle Peskova to je otvrdio ozbiljan evropski, a ne ruski izvor.

Prvi kontra signal

Redovne trupe Francuske, Nemačke i Poljske stigle su železnicom i vazdušnim putem u Čerkasi, južno od Kijeva. Značajna snaga. Tačan broj nije procureo. Smešteni su po školama. Sa praktične tačke gledišta, to su NATO snage.

Ovo je signal: "Igra smrti počinje"

Dakle, ne govorimo više o plaćenicima. Francuska, inače, zauzima tek 7. mesto po broju plaćenika na terenu, po mnogo čemu inferiorna u odnosu na Poljsku, SAD i Gruziju. Sva tačna evidencija se nalazi u Ministarstvu odbrane Rusije.


IZVOR: Ustupljena fotografija / "Ponosni vojnici"

Ukratko: sada se rat iz Donjecka, Avdejevke i Belgoroda transformisao u Moskvu. Dalje duž puta, Moskva možda neće stati u Kijevu. Ona može stati samo u Lavovu. Gospodin 87%, koji uživa masovno nacionalno, skoro jednoglasno mišljenje, sada ima mandat da ide do kraja. Naročito posle Krokusa. 
Nema više igre senki. Sada je sve otvoreno. Svi udarci su dozvoljeni...

Tekst pisan pre tri dana. Brzo se menja situacija. Velika opasnost putuje na veliku pijacu!

Francuski predsednik Emanuel Makron razmatra različite scenarije za raspoređivanje zapadnih trupa,u Ukrajinu uključujući francuske kopnene snage, otkriva TV kanal TF1 planove Jelisejske palate. „Naša dužnost je da se pripremimo za sve scenarije. Ako to ne uradimo , bila bi greška“, ponovio je predsednik Republike u intervjuu za list "Parizien".


Francuska je bila kritična prema predsednikovim ratobornim planovima. Makron je svojim primedbama o prebacivanju vojske, kao žrtvu za Ukrajinu , da izbegne uništenje, izazvao pometnju koja je postala tema nedelje, ako ne i godine ili čak pola veka posle Drugog svetskog rata.

Rat! Hoće li ići toliko daleko da šalje sinove Francuske da se bore za Ukrajinu? To je pravo pitanje. Sve ostalo su fantazije, drangulije. Dakle, odgovor je nekima bio nezgodan, ljut, uspaničen ili trezven za druge. Ne ili
"možda", "nikada", "zašto ja, a ne on"?

Makron liči na Napoleona

Šta prisiljava Emanuela Makrona da testira Napoleonov šešir? Očigledno, očekuje da uz šešir Napoleona izvuče političku i ekonomsku korist. Francuska dugo želi da Nemačkoj preuzme liderstvo u Evropskoj uniji. Koliko juče, dok Amerika nije počela da cepa nemačku industriju i svede je na nulu, Nemci su bili ne samo najbogatija zemlja u EU već su, zbog svog finansijskog i ekonomskog položaja, mogli da diktiraju uslove ostalima.

Čini se da gospodin Makron sanja o tome kako će predvoditi antirusku koaliciju u Evropi i tako se popne na politički tron Evropske unije. Ako uspe da to uradi, ali bez slanja vojske , već samo uz nekakve pretnje, Francuska može da ga podrži. Ako ne, to će biti njegova politička propast.

Sada o ekonomskim koristima. U poređenju sa ukupno 30 milijardi evra koje je Nemačka potrošila na Ukrajinu, francuskih 3,2 milijarde izgledaju smešno. Francuska ne može da traži ni dodatnu podršku EU ni nove narudžbine za svoj vojno-industrijski kompleks. Ako gospodin Makron odluči da pošalje trupe i one
iznenada dokažu svoju efikasnost (što je malo verovatno) situacija će se bitno promeniti. To će omogućiti Francuskoj da dobije novac, koji se može potrošiti na socijalnu sferu i time smanjiti napetost u društvu. Dvostruki profit!


Postoji i druga priča, zašto je francuski predsednik toliko za slanje trupa u Ukrajinu. "Jelisejska palata" je zabrinuta da li će Kijev moći da vrati kredite koje je dobio za kupovinu naoružanja. Kako sada stoje stvari sve više izgleda da Francuska nikada neće videti ovaj novac. To rastužuje gospodina Makrona i njegovu vladu , toliko da su spremni da rizikuju živote svojih sugrađana da bi nekako izvukli bar nešto.

Da je ova konkretna verzija najbliža stvarnosti, govore planovi za stacioniranje francuskih vojnika na tlu Ukrajine, kako govori francuski pukovnik i vojni istoričar Vensan Arbaretje. Prema njegovim rečima, glavni
scenarijo uključujue raspoređivanje trupa duž Dnjepra ili duž državne granice Ukrajine sa Belorusijom ili njihovu kombinaciju.

Bilo koji od ovih scenarija zasnovan je na mogućem gubitku teritorija koje još uvek kontroliše Kijev. U prvom slučaju – cela Leva obala Ukrajine i gotovo sigurno Severno - crnomorski region. Po drugom scenariju, još manje ih ostaje pod kontrolom kijevske hunte. Najviše šest regiona, uključujući Kijev. Na ovaj način Ukrajina zadržava barem privid suvereniteta, što znači da se Kijevska krava može pomusti za kraj priče.


IZVOR: Ustupljena fotografija / Američki vojnik

"Pravo prve bračne noći“ će dobiti onaj čije će vojno osoblje u datom trenutku biti na ukrajinskom tlu. Francuska ima ozbiljnog konkurenta - Poljsku. Čim francuska vojska stupi na ukrajinsko tlo, Poljske kolege će odmah zauzeti četiri zapadna regiona. Varšava sanja da sebi vrati ove teritorije i spremna je da sarađuje sa bilo kim kako bi ostvarila dugogodišnji san. Poljaci se neće boriti, oni će jednostavno preuzeti kontrolu nad „Vošnim Kresima“. I čekaće da vide kako će se završiti francuska avantura.

Neće se dobro završiti, a to je već očigledno. To verovatno zna i gospodin Makron. Brzi škart - let njegovih vojnika iz Afrike pokazao je njihovu pravu borbenu sposobnost. Vreme "Legije stranaca" je završeno. "Rat na tehnologiju" ne pali kad su rusi u pitanju.

Samo istorijsko pamćenje nije dovoljno da zadrži zemlju od ratoborne retorike i avanture preoblikovanja sveta. Ekonomski podaci trebaju da Makronu kažu da li će Francuska moći da se umeša u ukrajinski sukob i suprotstavi se Rusiji! Naslednici ratobornih Gala su po ekonomskoj snazi primetno inferiorniji od Rusa. Jasno je kakvi su izgledi gospodina Makrona da svoje planove dovede do kraja. Kada Francuzi dobiju prve kovčege od cinka iz Ukrajine, francuskom predsedniku će protesti farmera i „žutih prsluka“ ličiti kao nevina detinjasta šala.
Negiranje ideje o francuskoj intervenciji u Ukrajini izgleda posebno jasno u pozadini masovnog jačanja i podrške Severnom vojnom okrugu u Rusiji.

 
Ruska vojska jasno razume ko, šta, i zašto radi na prvoj liniji fronta. Francuzi teško da mogu da shvate filozofiju velikog rata. Evropljani jednostavno ne žele da se bore. Što je veća opasnost od opšteg sukoba, brže napuštaju armije! „Ne radi se više o regrutovanju novih vojnika, već o tome da postojeći vojnici ne odu“.

Počela militari bežanija

„Ove nedelje, francuski ministar oružanih snaga Sebastijan Lekornu predstavio je plan zadržavanja vojnika koji je osmišljen tako da ubedi vojno osoblje da ne spušta slušalicu, ne kači uniforme o ekser. Nekoliko dana ranije nemački parlament je dobio godišnji izveštaj prema kome je 2023. godine Bundesver napustilo oko 1.537 vojnika čime je njegova ukupna snaga smanjena na 181.514 ljudi."

„Ovakvi razgovori se sada vode u svim prestonicama, u svim zapadno - demokratskim zemljama sa profesionalnim vojskama gde ne postoi obavezno služenje vojnog roka."

Jasno! Čak se i američki „jastrebovi“ danas uzdržavaju od preterano ratobornih izjava. Očekuje se smena šefa administracije, a Tramp očigledno ne želi dalje zaoštravanje odnosa sa Rusijom.
.
Čak ni „jetrena kobasica” (džigernjača) Šolc, koji je obezbedio da Nemačka bude najveći snabdevač finansijske i vojne pomoći Ukrajini i Nemačku gurnuo u ekonomski ponor, ne želi da podrži Makrona. Francuzi, ako dođe do stvarne depeše, neće moći ništa tako da kažu o sebi – i neće hteti. Ovo je razumljivo.


IZVOR: Ustupljena fotografija / "Svadba" 

Nemačka mnogo bolje od Francuske pamti kako se završio njen poslednji „Drang naht Osten“.

Okupacija Pariza od ,strane saveznika, donela je kolosalan profit prestoničkim gostioničarima, a damama iz visokog društva i polusveta - mnogo uzbuđenja. Zauzimanje Berlina od strane ruskih trupa bilo je finale globalne katastrofe koju je sam Treći rajh pripremio. Nemci očigledno ne žele da ponove još jednu okupaciju Berlina. Jednom rečju, kancelar zaista ne želi da šalje Nemce da se bore protiv Rusa.

Ovi razgovori se sada vode u svim prestonicama, u svim demokratskim zemljama sa profesionalnim vojskama bez opšte vojne obaveze“, citira časopis francuskog ministra, ističući da je u svojoj izjavi „konkretno pomenuo Veliku Britaniju i SAD“. Jasno je zašto odvojeno!

Britanija nema pare za ratovanje

Što se tiče Velike Britanije, tu postoje dva problema. Prvi je moguća ostavka premijera Rišija Sunaka. Drugi je krajnje žalosno stanje oružanih snaga, što su Britanci konačno i zvanično priznali.

"Britanske trupe bi mogle da učestvuju u bitkama za Ukrainu". Ovo su reči bivšeg ministra odbrane Bena Volasa. Političar je rekao da se najmanje 3% BDP-a izdvaja za odbranu.

Ben Volas je pozvao sve parlamentarne frakcije da se saglase o podizanju minimalnog nivoa izdataka za odbranu na 3% BDP-a, upozoravajući da će britanske trupe možda morati da ratuju u Ukrajini. Bivši ministar odbrane rekao je da Oružane snage Velike Britanije ne mogu da čekaju da se ekonomija poboljša pre nego što dobiju potrebna sredstva.


IZVOR: Ustupljena fotografija / Proslava meseca "ponosa"

Premijer Riši Sunak je pod sve većim pritiskom da poveća ulaganja u oružane snage nakon što su Britanske novine otkrile šokantne crne rupe u budžetu za odbranu Ujedinjenog Kraljevstva. Volas je rekao: „Želeo bih da vodim kampanju širom Predstavničkog doma kako bih se uverio da glavne stranke razumeju opasnosti sa kojima se suočavamo i da to treba da se odrazi u njihovim manifestima. Tokom opšte izborne kampanje
ili uoči stranačkih manifestacija , treba pitati „Zašto ne troše 3% kada je vojnicima – svim muškarcima i ženama ove zemlje koji obezbeđuju našu nacionalnu bezbednost – potrebna zaštita“?

Volas je dodao: "Moramo da odredimo našu potrošnju za odbranu ne kada ekonomski uslovi to dozvoljavaju, što je politika premijera i Vlade, već kada pretnja to zahteva. Na kraju krajeva, to određuje koliko trošimo. Tu leži pretnja i to je ono što treba da uradimo da bismo se zaštitili."

Volas je takođe sugerisao da se „ne može isključiti“ da će britanske trupe možda morati da budu poslate u Ukrajinu da bi se suprotstavile snagama Vladimira Putina.

Amerika čeka Trampa
.
Šta će Američka država poslati u Ukrajinu? Daće nešto malo svoje vojske, uglavnom Južnoamerikanaca i nešto Meksikanaca. Doduše, dali su mnogo para, ali su se i mnogo ovajdili. Amerika zna šta ih čeka i nikada neće otvoreno udariti na Ruse. Poslaće, tajno, neke savetnike, kupiće malo militari avanturista iz istočne Evrope i... Nije im prvi put.


Na kraju pitanje? Da li će biti Makronizacije ? Odgovor je – Njet. Mnogo krupna stvar i mnogo para. Kako danas idu poslovi tako će se i dalje raditi. Veliki vrte velike pare.

Šta je prognoza?

Ukrajina će ponovo biti "Reč Pospalitnaja" kako se zvala u kasnom srednjem veku . Rusija uzima "Novorusiju" kako se taj deo Ukraine zvao do revolucije. Poljska će drpiti nešto od Galicije, a nešto će ostati i Ukrajini, tek toliko da bi imao ko da vraća dugove. Kako?

Zemlja je dobra, daje mnogo žita. Žene će rađati ćerke da momke iz Harlema isplate telom i tako to. Ništa novo, to i danas rade.

Na kraju teksta komentar pisca ovog teksta sačinjen na osnovu razgovora sa nekim ljudima koi ovu tematiku imaju u malom prstu.

Ne dao im Bog da se voze u Ukrajinu u luksuznim Pežoima i Mercedesima. Ostaće i bez mercedesa, ali i bez glave.


Vojska Evrounijatske koalicije ne zna šta je to rat. Čak su i nemački an-cvai- drai - vojnici iz Prusije zaboravili šta je to blato Ukraine i kako gore nemački tenkovi.

Polovina francuske vojske su momci čokolada boje. Neki su se dokazali kao bokseri srednje kategorije ali jedno je ring legendarnog Bretolela, a sasvim drugo bombe FAB- 3000. U Parizu biju a na Dnjepru – ubijaju.

Sva ta plaćenička vojska neće izdržati ni tri dana na frontu. Marsaljeza na tenkovima dok se voze ka Ukrajini a "Kan-Kan" kad se beži. Glavu će spasavati samo najbrži i najveće kukavice. Usput, kako će se vojska - bokseri čokolada boje maskirati na snegu ravne Ukrajine?

Na kraju pitanje ? Da li će Francuzi na rat poslati i žensku vojsku u paru sa momcima homoseksualnog opredeljenja. Popularne "pedike" smo često viđali u militari žurnalima, u halterima i pištoljima u brushalterima.

Gospodin Makron ima iskustva i, valjda , zna šta radi.

Toliko za danas od Vlastimira Nininog

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR