Glas Javnosti

KORONA UBILA SVEDOKA u slučaju UBISTVA brata ŠEFA DIPLOMATIJE Crne Gore, policija leš proglasila ubicom

Hronika
Autor: Glas javnosti

Dugo očekivani svedok, poznati sportski radnik, G.T. , u slučaju ubistva Georgija Gorga Darmanovića (58), državljanina Južnoafričke Republike, kako saznajemo i rođenog brata šefa diplomatije Crne Gore, Srđana Darmanovića, koji je brutalno likvidiran na Đurđevdan, 6. maja, 2018. godine, na Novom Beogradu, tragična je žrtva korona virusa, mogli smo čuti danas u  izjavi advokata osumnjičenih za saučesništvo u ubistvu, pred sudskim većem Ivane Ramić, u Višem sudu u Beogradu.

Mesec dana nakon ubistva Georga Darmanovića, poznatog pod nadimcima Đavo i Mesar, “agenta sa imunitetom”, crnogorskog porekla, rođenog u Južnoafričkog Republici, naša policija je obelodanila da ga je života lišio, tada samo dan ranije ubijeni - Dejan Stanković Ždrokinac (71), iz Kruševca. Takođe, samo dan nakon ubistva ubice policije je uhapsila Kruševljane, Sašu Đurđanovića (44) i Sretena Matejića 63), jer su “pružali logističku podršku pri izvršenju cele akcije, a pogotovo prilikom bekstva”. Takođe, policija je obavestila javnost da “i dalje intenzivno radi na pronalaženju osobe koja je umešana u ubistvo Darmanovića, ali i na rasvetljavanju motiva ovog zločina”. Medji su odmah i “istrčali”, sa obično sličnim instrusianim informacijama, da su  motivi ubistva Darmanovića najverovatnije neraščišćeni odnosi sa Stankovićem, još iz davnijih vremena kad su obojica živela u Južnoafričkoj Republici i kad su se “opasno posvađali”. Tu se odmah i nadovezala priča kako je Đavo - Mesar Darmanović bio višestruki agent tajnih službi i da je  bezbednosne “pokrivao” sve naše momke iz krimogenih priča koju su prebegli u te krajeve, kao i da je mnoge od njih puštao niz vodu kad im istekne “rok trajanja”. U tom kontesktu su spominjani, tada nedavno  ubijeni - Milan Đuričić Miki, kao i Dobrosav Gavrić, osuđeni za likvidaciju Željka Ražnatovića Arkana. Sem rada sa bezbednosnim službama, o Darmanoviću se govorilo i kao izuzetno sposobnim igračem u trgovini libijskom naftom, ali i švercu dijamanta, o čemu se najčešće i piše kada je crni biznis sa roga Afrike u pitanju.

Nepobitne činjenice govore da je Georg Darmanović izrešetan 6. maja 2018. godine u Ulici Aleksinačkih rudara na Novom Beogradu, smrtonsono je pogođen sa četiri hica, u grudi i glavu. Njegov, navodni, ubica Dejan Stanković Ždrokinac likviduran je već 7. juna, takođe “overen” hicima u glavu, a naša policija je “njegov leš” za manje od 24 sata proglasila ubicom i  uhapsila, opet navodnih dvojicu njegovih saučesnika.   

Međutim, pored ovih činjenica ima i ozbiljnih nedoumica, jer javnost vremenom dobija dosta kontradiktorne infornacije od svedoka, policije, odbrane osumnjičenih…Naime, iako su osumnjičeni saučesnici Đurđanović i Matejić više od dve godine u pritvoru, još nije pronađen nijedan materijalno dokaz koji bi potvrdio da je Dejan Stanković Ždrokinac zaista ubio Darmanovića, uključujući i urađene DNK analize! Optuženog Matejića terete da je pre zločina prodao motor skuter navodnom ubici Stankoviću, a  Đurđanovića da je istoga u danu ubistva vozio po Beogradu, što je nesporno “zakonom dozvoljena stvar”, kako navode njihovi branioci. 

Elem, na današnjem ročištu baš je od korone preminuli sportski radnik G. T. trebalo da posvedoči da je imao dogovor da pregleda pomenuto vozilo radi eventualne kupovine, ali smrt je bila brža. Inače, pomenuti skuter je bio lako uočljiv da bi se baš njime išlo u spektakularno ubistvo, tvrde upućeni, jer je imao vidno uočljive strane, italijanske tablice, uz još neke karakteristične detalje.     

Sada je već jasno, ne samo advokatima optuženih, da će sudsko veće Ivane Ramić morati ozbiljnije da se pomuči i obrazloži eventualno presudu za brutalno ubistvo promovisanog saradnika velikih obaveštajnih službi, ali i  rođenog brata, kako tvrde zvanični akteri suđenja, šefa diplomatije nama bliske, susedne Crne Gore. Nećemo izgleda dugo biti u neizvesnosti jer za oko mesec dana u Višem sudu u Beogradu održaće se završne reći tužioca, optuženih i njihovih branilaca.   

 

 

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR